ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σταϊκούρας: 530 εκατ. ευρώ τα νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ

Στα 530 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη φτάσει οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2014, όπως αποκάλυψε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρας μιλώντας στο  1ο Συνέδριο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.
Σταϊκούρας: 530 εκατ. ευρώ τα νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ

Στα 530 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη φτάσει οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2014, όπως αποκάλυψε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρας μιλώντας στο 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.


Με αφορμή τη δημιουργία των νέων χρεών, ο υπουργός ανέφερε ότι επιβάλλεται εντατικοποίηση των προσπαθειών προκειμένου να σταθεί ο ΕΟΠΥΥ στο νέο του ρόλο, αλλά και σε αυτή τη δύσκολη οικονομιή συγκυρία να εξιρσορροπηθούν οι δαπάνες σε συνδυασμό με την ανάγκη πρόσβασης όλων των Ελλήνων στο σύστημα υγείας.


Επίσης, ο κ. Χ. Σταικούρας, σημείωσε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και η πολιτεία οφείλει να προσεγγίσει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.


«Χρειάζεται εξωστρέφεια από την βιομηχανία, σε συνδυασμό με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από το κράτος για να περιφρουρηθούν οι θυσίες της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών.