ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ρουσφέτια Άδωνι στην κινητικότητα των νοσοκομείων

Με ρουσφετολογικά κριτήρια επιστρέφουν οι εργαζόμενοι τηςκινητικότητας στην Υγεία, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.
Ρουσφέτια Άδωνι στην κινητικότητα των νοσοκομείων

Με ρουσφετολογικά κριτήρια επιστρέφουν οι εργαζόμενοι τηςκινητικότητας στην Υγεία, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σταΔημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στα 8 πρώτα Νοσοκομεία που κατέβασε ρολά ο υπουργός, τοπροσωπικό μοριοδοτήθηκε με κριτήρια που ορίζουν οι Υπουργικές Αποφάσεις αφενόςτου Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και αφετέρου του Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης καιΗλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η μοριοδότηση επικυρώθηκε από το ΑΣΕΠ. Με βάση αυτή τηδιαδικασία προέκυψαν οι 1.665 υπάλληλοι για διάθεση σε άλλα Νοσοκομεία.Εξαιρέθηκαν υπάλληλοι με κοινωνικά κριτήρια που ορίζει ο Νόμος 4172/2013καθώςεπίσης μέρος των υπαλλήλων που διέθεταν τα περισσότερα μόρια και με βάσει τοναρχικό σχεδιασμό θα κάλυπταν τις νέες αλλά δραστικά πετσοκομμένες δραστηριότητες των καταργημένων Νοσοκομείων.

Πλασματική διαθεσιμότητα

Διαπιστώνεται όμως ότι ήταν σχέδια επί χάρτου, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Με ρουσφετολογικάκριτήρια κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας επιστρέφουν με τρίμηνεςμετακινήσεις (αποφάσεις Διοικητών ΥΠΕ) ή μετακινήσεις με αποφάσεις ΔιοικητώνΝοσοκομείων όταν πρόκειται για διασυνδεόμενα Νοσοκομεία (Νίκαια – Αγία Βαρβάρα,Ευαγγελισμός – Πολυκλινική κλπ) χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα μόρια πουδιαθέτουν από το ΑΣΕΠ. Προκειμένου να στηρίξουν τις υποτυπώδεις νέεςλειτουργίες.

«Ο Υπουργός, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, βάπτισε τη διαθεσιμότηταυπαλλήλων, κινητικότητα η οποία με ρουσφετολογικά κριτήρια μετατρέπεται σεπλασματική διαθεσιμότητα. Ακόμη και σήμερα στο «κουφάρι του ΕΣΥ» παίζειμικροκομματικά παιχνίδια και η μοριοδότηση αφορά τους πολλούς και όχι τουςλίγους αρεστούς και κομματικούς φίλους του».

Διαβάστε επίσης

«Ο Άδωνις έκανε τα νοσοκομεία …περίπτερα». Δεν έχουν ούτε για πετρέλαιο

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους


Τέλος στην δημόσια υγεία με υπογραφή Αδωνι Γεωργιάδη

Κινητικότητα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΕΟΦ και άλλους φορείς του υπ. Υγείας