ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πεντάωρη στάση εργασίας σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες πρόνοιας για πέντε ώρες σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Πεντάωρη στάση εργασίας σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας

Οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι των δημόσιων νοσοκομείων προχωρούν σήμερα σε 5ωρη στάση εργασίας με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ αντιδρώντας στο νόμο για την αξιολόγηση.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ όλης της χώρας, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων θα επιστρέψουν στον υπουργό Υγείας ως απαράδεκτα τα φύλλα αξιολόγησης ή τις υπογραφές των υπαλλήλων όπου αυτά δεν μοιράστηκαν.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παρήλθαν οι καταληκτικές ημερομηνίες επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές, της παραλαβής των Φύλλων Αξιολόγησης και της Αυτοαξιολόγησης, χωρίς να συμμετάσχει ούτε ένας εργαζόμενος στη διαδικασία της Αξιολόγησης και η ενυπόγραφη άρνηση είναι καθολική με πάνω από 40.000 υπογραφές.

«Σε πολλά Νοσοκομεία – αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ - δεν επιτρέψαμε στους Διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά και στα 40 Νοσοκομεία που παρελήφθησαν τα Φύλλα Αξιολόγησης παραδόθηκαν στα Σωματεία ως ασυμπλήρωτα - απαράδεκτα με καθολική συμμετοχή».