ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο Πειθαρχικό ο καρδιοχειρουργός για το φακελάκι. Ποιες ποινές αντιμετωπίζει

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, προκειμένου να προσέλθει μαζί με μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του για την υπόθεση χρηματισμού.

Στο Πειθαρχικό ο καρδιοχειρουργός για το φακελάκι. Ποιες ποινές αντιμετωπίζει

Ο καρδιοχειρουργός, ο οποίος απολογήθηκε την Τρίτη στη διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, θα βρεθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 1ης ΥΠΕ την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ήδη ξεκίνησε και η τυπική διαδικασία για να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.

Μετά την απολογία του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ και ανάλογα με την απόφαση των μελών του συμβουλίου, η υπόθεση θα παραπεμφθεί και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας.

Οι ποινές που μπορεί να επιβάλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ ξεκινούν από επίπληξη, 2 χρόνια αδυναμίας εξέλιξης σε βαθμό και 10μηνη στέρηση μισθού.

Ο καρδιοχειρουργός τέθηκε και επίσημα σήμερα σε αυτοδίκαιη αργία από τον Ευαγγελισμό, από τη στιγμή που ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο καρδιοχειρουργός στην απολογία του επιρρίπτει ευθύνες στην οικογένεια του 67χρονου συνταξιούχου, με βασικό επιχείρημα της απολογίας του ότι η αδελφή του ασθενούς μαζί με μία άλλη γυναίκα άφησαν στο γραφείο του ένα πακέτο χαρτονομίσματα, και εκείνος τα έβαλε στην τσέπη γιατί χτύπησε η πόρτα και δεν ήθελε να είναι σε κοινή θέα. Μάλιστα, αναφέρει ότι δεν πρόλαβε να τα επιστρέψει στις δύο γυναίκες γιατί συνελήφθη από την Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Τι λέει ο καρδιοχειρουργός στην απολογία του για το φακελάκι