ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παράταση θητείας επικουρικών γιατρών και γ’ αντιπρόεδρος στον ΠΦΣ, με ν/σ για τους Αγ. Αναργύρους

Την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν σήμερα στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατά 6 μήνες και τη σύσταση θέση γ' αντιπροέδρου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προβλέπει το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς ξενώνα στο νοσοκομείο Αγ. Ανάργυροι.

Παράταση θητείας επικουρικών γιατρών και γ’ αντιπρόεδρος στον ΠΦΣ, με ν/σ για τους Αγ. Αναργύρους

Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο «Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς ¨Οι Άγιοι Ανάργυροι¨ και του ΝΠΙΔ με την επωνυμία ¨ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ¨ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ¨¨", προβλέπεται η παράταση κατά 6 μήνες της θητείας των επικουρικών γιατρών , η σύμβαση των οποίων λήγει τις προσεχείς ημέρες.

Βέβαια, στο ν/σ ορίζεται ότι η παράταση της σύμβασης μπορεί να γίνει με την προυπόθεση ότι υπάρχει ανάλογη πίστωση στον προυπολογισμό του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, η συγκεκριμένη διάταξη κρίνεται απαραίτηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η προκήρυξη 900 θέσεων επικουρικών γιατρών στις μονάδες του ΠΕΔΥ, καθώς και οι διορισμοί επικουρικών γιατρών από την ελευταία πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι στο δ.σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα υπάρχουν τρεις αντι για δύο μέχρι σήμερα αντιπρόεδροι.

Προφανώς για τη διάταξη αυτη έχει καθυστερήσει απο την Περιφέρεια Αττικής και η επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών που έγιναν στον ΠΦΣ στις 14 Ιουνίου.

Το νομοσχέδιο για την Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι" και του "Συλλόγου Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς Οι Άγιοι Ανάργυροι", προβλέπει τη ανέγερση ξενώνα για τους ασθενείς και τους συγγενείς ασθενών.

Η δωρεά είναι ύψους 2,3 εκατομ. ευρώ και αποτελεί μέρος του ποσού το οποίο θα διατεθεί στο Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο για τον ξενώνα στους Αγ. Αναργύρους

Δείτε εδώ τις τοπολογίες για τους επικουρικούς γιατρούς και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο