ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: καμία απόλυση στο ΕΣΥ ωστόσο η αξιολόγηση απαραίτητη

Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, αλλά και σε κανένα άλλο νοσοκομείο της χώρας, έδωσε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή δημοσίευμα, βάσει του οποίου φέρεται ο Διοικητής του «Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου» και «Βενιζέλειου» κ. Νίκος Χαριτάκης να «απειλήθηκε με καρατόμηση» αν δεν στείλει λίστα με τους αξιολογημένους υπαλλήλους (σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται το 15% που μπαίνουν σε κινητικότητα και αντιστοιχούν σε 269 υπαλλήλους).

Γρηγοράκος: καμία απόλυση στο ΕΣΥ ωστόσο η αξιολόγηση απαραίτητη

Ο κ. Γρηγοράκος αναλυτικά, δήλωσε:

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους τόσο στα δύο αυτά νοσοκομεία, όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στον χώρο της Υγείας, ούτε ευρύτερα, στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης. Το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους δημοσίους υπαλλήλους οφείλουμε να το εξαλείψουμε.
Η Κυβέρνηση θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και η αξιολόγηση είναι μια διαδικασία απαραίτητη για την βελτίωση της λειτουργίας του. Τα δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται από το Σύνταγμα και η κυβέρνηση τα σέβεται και τα προασπίζεται.

Συμπληρωματικά, αναφερόμενος σε δημοσίευμα που αναφέρεται στην έλλειψη φαρμάκων για οροθετικούς ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέφερε ότι: «το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε όλοι οι οροθετικοί ασθενείς, τόσο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στο σύνολό τους, να λαμβάνουν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστέρηση τη θεραπεία τους.
Η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση».