ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε κατάρρευση το Νοσ. Μεσολογγίου. Ούτε η Παθολογική δεν καλύπτεται

Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αντιμετωπίζει πλέον συνθήκες κατάρρευσης, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση 7 φορέων της πόλης.

Σε κατάρρευση το Νοσ. Μεσολογγίου. Ούτε η Παθολογική δεν καλύπτεται

Συγκεκριμένα μετά από απόφαση της διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου μετακινήθηκε ο μοναδικός καρδιολόγος, που ήταν διαθέσιμος για εφημερία από το Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ώστε να καλυφθούν "άμεσες και επιτακτικές ανάγκες" στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Κάτι που γίνεται μόνιμο από τον επόμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή η Παθολογική κλινική δεν καλύπτεται καθημερινά με ειδικευμένο ιατρό (αφού οι τρεις αποσπασμένοι από Κ. Υγείας ιατροί αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες), η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από καθημερινή λειτουργία έχει αλλάξει πρόγραμμα και εξυπηρετεί ασθενείς Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή (ένας Νεφρολόγος εφημερία για όλο τον Νομό), το Αναισθησιολογικό τμήμα έχει ακάλυπτες εφημερίες, όπως και μια σειρά άλλα τμήματα (πχ Εργαστήρια). Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου μετά από μια σειρά τέτοιων επιλογών βρίσκεται σήμερα σε καθεστώς λειτουργικής κατάρρευσης.

Επιβάλλεται να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και στα δύο Νοσοκομεία του Νομού ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς και να παρέχουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται οι πολίτες του Νομού μας και όχι να απομυζούν το ένα το άλλο.

Οι 7 φορείς τονίζουν ότι «προσανατολίζονται σε άμεσες δράσεις, ώστε να κινητοποιηθούν οι πολίτες τις περιοχής και να αναστραφεί η κατεύθυνση της πορείας απαξίωσης και διάλυσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και των Δομών Υγείας στο Νομό.

Το πρόβλημα της υγείας λύνεται άμεσα μόνο με χρηματοδότηση και πρόσληψη του απαραίτητου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και στις δυο Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού. Ήδη έχουν γίνει εδώ και καιρό οι διαδικασίες επιλογής και εκκρεμούν οι υπογραφές των Υπουργών».

Οι φορείς σύλλογοι που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι:

- Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκ. Μεσολογγίου

- Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

- Εργ. Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου

- Α ΕΛΜΕ Αιτ/νιας -Β ΕΛΜΕ Αιτ/νιας

- Δικηγορικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου

- Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτ/νιας

- Eμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για τη μετακίνηση καρδιολόγου (vid)

Νοσ. Μεσολογγίου: Χωρίς γιατρούς τον Αύγουστο