ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: προσλήψεις και ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας

Την δέσμευση ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού, την κάλυψη των κενών θέσεων σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στην Χαλκίδα, καθώς και την ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου νοσοκομείου της Χαλκίδας, έδωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος επισκέφθηκε την Χαλκίδα, προκειμένου να συζητήσει θέματα υγείας του Νομού και γενικότερα θέματα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Γρηγοράκος: προσλήψεις και ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας

Συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χαλκιδέων, κ. Χρήστο Παγώνη, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Λάζαρο Μακρή, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Ιωάννη Καρούζο, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Κύμης, κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, κ. Αναστάσιο Μίχα, στελέχη της διοίκησης και εκπροσώπων του Νοσοκομείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Δρ. Αναστάσιος Σεπετής, συνεργάτες του Υπουργού και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Λάζαρος Μακρής, ανέλυσε τα ζητήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της αρμοδιότητάς του και προσδιόρισε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που υλοποιείται για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ο Διοικητής και οι Αναπληρωτές Διοικητές αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τόσο στο ιατρο-νοσηλευτικό και διοικητικό δυναμικό, όσο και σε ζητήματα υλικοτεχνικών υποδομών και προϋπολογισμών των Νοσοκομείων.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού. Επίσης γίνονται προσπάθειες για κάλυψη των κενών θέσεων σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Αναφορικά με τις υλικοτεχνικές υποδομές και τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων θα δοθεί άμεση λύση.

Επιπλέον ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε, ότι στις προτεραιότητές του και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του είναι η ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά σε ιατρούς στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.
Κατόπιν ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε το κτίριο του υπό κατασκευήν νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου Νοσοκομείου.

Ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως άκρως εποικοδομητική και από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου και η πλήρης υγειονομική κάλυψη των αναγκών του Νομού.

Τέλος επεσήμανε ότι: «Τα περιθώρια μας δίνουν την ευκαιρία να ενταχθεί το νέο Νοσοκομείο στο ΕΣΠΑ (2014-2020), άρα πιστεύω ότι το Νοσοκομείο εντός των χρονικών περιθωρίων που έχει η σύμβαση θα είναι κατασκευασμένο. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτή είναι και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Η συνέχιση του έργου του Νοσοκομείου είναι απαίτηση όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας».