ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

«Μπαλάκι» οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ μεταξύ Βορίδη και Γρηγοράκου

Την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών του ΙΚΑ, ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης Αττικής (ΕΝΙΜΑΑ) η οποία συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

«Μπαλάκι» οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ μεταξύ Βορίδη και Γρηγοράκου

Και είναι γεγονός, ότι η Ένωση πήρε την κρυάδα της από την συνάντηση αυτή, καθώς ο υπουργός Υγείας, εμφανίστηκε άκαμπτος ως προς τις θέσεις του- αρνούμενος να περάσει διάταξη για την αποκατάσταση του καθεστώτος των γιατρών - σε αντίθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος είχε δώσει υποσχέσεις στον κλάδο.

Να σημειωθεί ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί που υπηρετούν στο ΕΣΥ, προερχόμενοι από το πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ έχουν τοποθετηθεί σε προσωπογαγείς θέσεις πλήρους αλλά μη αποκλειστικής απασχόλησης μέσω ΑΣΕΠ. Οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ ανέρχονται σε 400, 80 εκ των οποίων υπηρετούν στο Ογκολογικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι.

Ο υπουργός, δεν άφησε περιθώρια διαπραγμάτευσης, υποσχέθηκε μόνο να επιταχυνθούν οι κρίσεις - αξιολογήσεις όσων εντάχθηκαν στην αποκλειστική απασχόληση που όμως θα οδηγήσουν τους συγκεκριμένους γιατρούς σε τοποθέτηση σε κατώτερους βαθμούς του ΕΣΥ, χωρίς ειδικό μισθολόγιο αλλά και χωρίς σύννταξη και εφάπαξ από το Δημόσιο.

«Η προϋπηρεσία που πρόκειται να αναγνωριστεί με βάση την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους (133/2014) δεν υπερβαίνει τα 10 έτη» υπογραμμίζει η ΕΝΙΜΑΑ καλώντας το υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα το αποφασίσει ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, καθώς εμπίπτει στην δική του αρμοδιότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Ο κατήφορος της Υγείας από το 2009. Πόσο μειώθηκαν οι δημόσιες δαπάνες

Τι θα γίνει με τους γιατρούς των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ