ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς παιδίατρο η Πάρος εδώ και τέσσερα χρόνια

Δημόσια υγεία για τα παιδιά της Πάρου δεν υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς το Κέντρο Υγείας του νησιού δεν διαθέτει παιδίατρο. Οι περίπου 13.000 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού των Κυκλάδων, πληθυσμός στον οποίο προστίθενται οι χιλιάδες τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και ζητούν απεγνωσμένα γιατρό.

Χωρίς παιδίατρο η Πάρος εδώ και τέσσερα χρόνια

Οι γονείς στην Πάρο έχουν να επιλέξουν μόνο τη λύση του ιδιώτη γιατρού ή να μετακινηθούν για να βρουν γιατρό για τα παιδιά τους στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ο μέχρι πρότινος δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βλαχογιάννης, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος» ότι υπάρχει «σοβαρή έλλειψη» παιδιάτρου εδώ και τέσσερα χρόνια. «Στο νησί έχουμε μόνο ιδιώτες, αλλά κανέναν στο Κέντρο Υγείας» λέει ο κ. Βλαχογιάννης.

Καταγγέλλει δε ότι οι υποσχέσεις από το υπουργείο Υγείας ότι θα έρθει παιδίατρος στο νησί δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί. «Παρά τις υποσχέσεις η θέση δεν έχει καλυφθεί. Έχουμε συζητήσει το θέμα με όλους όσοι διετέλεσαν υπουργοί Υγείας. Λάβαμε κατά καιρούς υποσχέσεις ότι θα έρθει ιατρός, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Λένε ότι προκηρύχτηκε η θέση και ότι δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος. Δεν έχει γίνει όμως προσπάθεια για διαφορετική νομοθέτηση. Στα νησιά υπάρχει ιδιαιτερότητα και απαιτούνται κίνητρα».

Εκτός όμως από την έλλειψη παιδιάτρου, στην Πάρο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στο ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον κ. Βλαχογιάννη, υπάρχουν κενές βάρδιες, τις οποίες καλείται να καλύψει εθελοντική ομάδα διάσωσης. «Σε ορισμένες περιπτώσεις ατυχημάτων, όταν υπάρχει κενό στη βάρδια, καλείται μία εθελοντική ομάδα διάσωσης που έχει δημιουργηθεί στο νησί για να κάνει τη μεταφορά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Περίπου 800 κάτοικοι της Πάρου είχαν πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα και βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις ζητώντας να αλλάξει η δραματική κατάσταση στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Πάρου και της Αντιπάρου.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Οι γιατροί κατακευραυνώνουν την κυβερνητική πολιτική και ζητούν ανατροπή