ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με μεγάλη αστυνομική δύναμη τα εγκαίνια των χειρουργείων του Ευαγγελισμού

Με μεγάλη αστυνομική δύναμη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων στον Ευαγγελισμό, το απόγευμα της Τρίτης παρουσία τελικά του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και όχι του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Με μεγάλη αστυνομική δύναμη τα εγκαίνια των χειρουργείων του Ευαγγελισμού

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρών στα εγκαίνια ήταν και ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Τον υπουργό Υγείας υποδέχθηκαν με συνθήματα οι συγκεντρωμένοι, κατά την άφιξη του οποίου σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια, όταν ομάδα εργαζομένων που βρίσκονταν στο εσωτερικό του νοσοκομείου προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να ενωθεί με τους διαδηλωτές στο προαύλιο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού και μέλος της μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας Αττικής, Ηλίας Σιώρας, κατήγγειλε την παρουσία των ΜΑΤ στο νοσοκομείο και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να δώσει εντολή να φύγουν. «Εμείς που έχουμε σώσει εκατοντάδες και χιλιάδες ζωές εδώ μέσα, δεν μπορεί να μας συμπεριφέρεται σαν κοινούς τραμπούκους» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εργαζόμενους. Επίσης, ο κ. Σιώρας μετέφερε στον κ. Βορίδη τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Ευαγγελισμού: «Είπαμε στον υπουργό αυτά τα χειρουργεία δεν μπορεί να είναι ιδιωτικά, είχαμε ειδοποιήσει για 55 τουλάχιστον προσλήψεις σύμφωνα με τα όργανα του νοσοκομείου και εσείς μας τάζετε 20 συμβασιούχους, είπαμε να μην έχουμε απογευματινά χειρουργεία, να μην έρθουν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι». «Όλα αυτά τα σέβομαι και θα τα συζητήσουμε» απάντησε γενικόλογα ο κ. Βορίδης.

Στην πρώτη φάση των νέων χειρουργείων απαιτούνται πολλές δεκάδες νέων νοσηλευτών -αλλά και άλλων ειδικοτήτων- για ασφαλή λειτουργία για τον ασθενή και με ανθρώπινες συνθήκες για τους υγειονομικούς. Η απάντηση της Διοίκησης της 1ης Υ.ΠΕ. ήταν πως... περιμένει 22 νοσηλευτές με 7μηνη σύμβαση (Voucher), ενώ η πρόταση του Διοικητή του Ευαγγελισμού ήταν πως θα επαναφέρει κάποιους -λίγους- συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία. Σημειώνουμε πως κανείς από τους υπεύθυνους δεν μίλησε για πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού, σε αντίθεση και με την πρόταση της επιτροπής χειρουργείου που προτείνει 55 μόνιμες προσλήψεις για πλήρη και ασφαλή λειτουργία των νέων χειρουργείων.

Η προοπτική ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων, που έχει ήδη νομοθετηθεί, θα θέσει τις νέες αίθουσες στην υπηρεσία είτε αμιγώς ιδιωτών είτε «πρόθυμων» γιατρών του ΕΣΥ που θα τα χρησιμοποιήσουν ως ιδιωτικούς χώρους συμβάλλοντας στο χαράτσωμα των ασθενών. Δε θα το επιτρέψουμε.
Είναι προκλητικός ο πανηγυρικός χαρακτήρας που δίνει η κυβέρνηση, όταν πριν κάποιους μήνες η ίδια η κυβέρνηση έκλεισε δομές που ανήκαν στον «Ευαγγελισμό» (Πολυκλινική και 3ο Θεραπευτήριο) με 6 πλήρως ανεπτυγμένες χειρουργικές αίθουσες, τονίζουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Πηγή: newsbomb

Νέα εποχή - χωρίς προσωπικό- για τον Ευαγγελισμό με τα 15 υπερσύγχρονα χειρουργεία