ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, μεταφέρονται 10 αυτιστικά παιδιά του Ξενώνα «Αγγέλια»

Την άμεση μεταφορά των παιδιών και των εφήβων με αυτισμό που φιλοξενούνται στο δημόσιο ξενώνα "Αγγέλια", ο οποίος υπάγεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας, διέταξε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε το πρωί στον ξενώνα.

Στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, μεταφέρονται 10 αυτιστικά παιδιά του Ξενώνα «Αγγέλια»

Από τη σύσκεψη προέκυψε ότι οι 10 στον αριθμό αυτιστικοί ένοικοι του ξενώνα θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ραφήνας, το οποίο διαθέτει τους ενδεδειγμένους χώρους για τη φροντίδα τους και την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Για το θέμα του ξενώνα ''Αγγέλια'' και τους αυτιστικούς που φιλοξενούνται σε αυτόν, η Κατερίνα Παπακώστα είχε ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, οργανώσει συνάντηση εργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και είχε δώσει τις σχετικές οδηγίες. Με τη σημερινή απόφαση δίνεται λύση σε ένα ζήτημα που εκκρεμούσε από το 2011 προς όφελος της υγείας των αυτιστικών και ιδίως της προάσπισης των δικαιωμάτων τους.

Η Κατερίνα Παπακώστα, συνοδευόμενη από την προϊσταμένη της διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας Φωτεινή Κουλούρη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου αιφνιδιαστική επίσκεψη εργασίας στον ξενώνα "Αγγέλια", κατόπιν συστάσεων που είχε αποστείλει στον ξενώνα, στις αρχές Ιουλίου 2014 (Υ5β/Γ.Π./ΟΙΚ.60184/ 8.7.2014), προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά, αν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που έθεσε το Υπουργείο Υγείας, για την ομαλή λειτουργία του ξενώνα, προς όφελος της υγείας των εφήβων, αλλά και της προάσπισης των δικαιωμάτων τους.

0917 Ξενώνας Αγγελία