ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπάλληλος του υπ. Υγείας με διπλό μισθό από το ΕΣΥ επί 13 χρόνια

Διπλό μισθό από δύο νοσοκομεία του ΕΣΥ, ελάμβανε επί 13 συναπτά έτη, μία υπάλληλος στο υπουργείο Υγείας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων της Εφορίας, όπου εντοπίστηκε η υπάλληλος να έχει δύο εκκαθαριστικά.

Υπάλληλος του υπ. Υγείας με διπλό μισθό από το ΕΣΥ επί 13 χρόνια

Με εντολή του υπουργού Υγείας, στην υπάλληλο, επιβλήθηκε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων και εστάλη ο σχετικός φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενη, διοικητική υπάλληλος, της οποίας η οργανική θέση ήταν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και είχε αποσπασθεί το 2001 στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, ελάμβανε τις αποδοχές της και από τα δύο νοσοκομεία.

Την ελεγκτική διαδικασία ενεργοποίησε η ηλεκτρονική υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών που εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά στις φορολογικές δηλώσεις των μισθωτών. Έτσι, όταν στο υπουργείο Οικονομικών εντόπισαν την υπάλληλο που είχε διπλές βεβαιώσεις αποδοχών, ενημέρωσαν αμέσως το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, το οποίο ξετύλιξε και την υπόθεση της διπλής μισθοδοσίας της υπαλλήλου μέσω της απόσπασης.

Να σημειωθεί, ότι η υπάλληλος τέθηκε με εντολή του υπουργού κ. Μάκη Βορίδη σε αναστολή καθηκόντων, ενώ ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας - Θράκης κίνησε την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της και απέστειλε την υπόθεση για περαιτέρω διερεύνηση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.