ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π: Ατυχές περιστατικό ή αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας ο θάνατος του νοσηλευτή;

Την οδύνη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου , που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, εκφράζει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) εκ μέρους του συνόλου της Νοσηλευτικής Κοινότητας.

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π: Ατυχές περιστατικό ή αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας ο θάνατος του νοσηλευτή;

Σε αναμονή του επίσημου ιατροδικαστικού πορίσματος, η Ομοσπονδία, δεν επιθυμεί να υπεισέλθει σε σεναριολογία αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του. Όπως δεν θεωρεί πρέπον για τη μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου μας, όπως αναφέρει, τη συνδικαλιστική εκμετάλλευση του τραγικού αυτού περιστατικού.

Ωστόσο, συνεχίζει η Ομοσπονδία, επιθυμούμε μια επίσημη ενημέρωση από τα πλέον υπεύθυνα χείλη των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, κ.κ. Βορίδη, Κικίλια και Αθανασίου, σχετικά με την ύπαρξη ή όχι, έγγραφων αναφορών και καταγγελιών που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί αρμοδίως τόσο στο Υπουργείο Υγείας, όσο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα αλλά και στην αρμόδια Εισαγγελία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου Ξενώνα.

Τέλος, στην περίπτωση που αποδειχθεί η ύπαρξη αυτών των καταγγελιών, παρακαλούμε τους κυρίους Υπουργούς να δημοσιοποιήσουν τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι Υπηρεσίες τους, προκειμένου να αποτραπούν τραγικά ανάλογα περιστατικά.