ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Η προσπάθεια στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει φέρει καρπούς

Για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας προκειμένου να προλάβει τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μία προσπάθεια που έχει φέρει θετικά αποτελέσματα, αναφέρθηκε η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στο 3ο συνέδριο «E-government conference» που διεξήχθη την Τρίτη στην Αθήνα.

Παπακώστα: Η προσπάθεια στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει φέρει καρπούς

Κατά τον χαιρετισμό της η Υφυπουργός σημείωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρευρίσκομαι σε αυτό το συνέδριο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ανάμεσα σε τόσους εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και των επιχειρήσεων. Χαίρομαι επίσης, που αυτό το συνέδριο προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για ανάπτυξη διαλόγου ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και αποτελεί τη συνέχεια μιας συστηματικής προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Η Ελλάδα ξεκίνησε, πριν μερικά χρόνια, μια τιτάνια προσπάθεια και έναν αγώνα δρόμου για να προλάβει τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της χρήσης του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών εφαρμογών. Αυτή η προσπάθεια έχει φέρει ήδη πολύ καλά αποτελέσματα, πράγμα που οφείλεται στη στήριξη και την αφοσίωση όχι μόνο της Κυβέρνησης, της Αγοράς και των ερευνητικών φορέων, αλλά και των ίδιων των πολιτών που μας απηύθυναν επίμονα το αίτημα για περισσότερη διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα. Και αυτό το αίτημα δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να το παραβλέψουμε.

Ως Υφυπουργός Υγείας γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία της ενδυνάμωσης και επέκτασης της χρήσης των εργαλείων ηλεκτρονικής Υγείας, καθώς επίσης και τις πολλαπλές αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρουν σήμερα οι καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές στην Υγεία και βασίζονται στις δυναμικές συνέργειες Δημοσίων φορέων, Αγοράς, Βιομηχανίας, ασθενών και Ακαδημαϊκού Τομέα. Γνωρίζοντας τα οφέλη αυτών των εφαρμογών για τους ασθενείς, και ιδίως τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει ως προτεραιότητα στην ατζέντα της, την ανάπτυξη των υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, ενώ παράλληλα στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, τις ευρύτερες προσπάθειες για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Είναι χρέος μας να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα, προκειμένου να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στην ψηφιακή εποχή και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι χρέος μας να δώσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά, με σταθερά και σίγουρα βήματα, σε πείσμα των καιρών και των δύσκολων δημοσιονομικών καταστάσεων. Θα τα καταφέρουμε; Από εμάς εξαρτάται».