ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίσκεψη Πατούλη και Βλασταράκου σε «Υγεία» και «Ιατρικό Αθηνών»

Επίσκεψη στα νοσηλευτικά Ιδρύματα «Υγεία» και «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος του Ι.ΣΑ. κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλης Βλασταράκος, στο πλαίσιο των επαφών τους με τις Διοικήσεις και το ιατρικό προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων.

Επίσκεψη Πατούλη και Βλασταράκου σε «Υγεία» και «Ιατρικό Αθηνών»

Στόχος της συνάντησης με τους γιατρούς και τις Διοικήσεις των δύο μεγάλων αυτών νοσηλευτικών μονάδων ήταν να διαπιστώσουν εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός χώρος της υγείας και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το σοβαρό ζήτημα της αποπληρωμής των οφειλομένων ποσών από τον ΕΟΠΥΥ προς τις μονάδες αυτού του επιπέδου, καθώς και τα προβλήματα των γιατρών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης μετά το πέρας των συναντήσεων υπογράμμισε:

«Ανταλλάξαμε απόψεις και συζητήσαμε επί μακρόν για τα ζητήματα που απασχολούν τόσο τις Διοικήσεις όσο και τους συναδέλφους γιατρούς. Η διαπίστωσή μας είναι ότι, τα νοσηλευτικά ιδρύματα ευρωπαϊκών προδιαγραφών «Υγεία» και «Ιατρικό Κέντρο», στελεχώνονται από γιατρούς υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου. Διαπιστώσαμε επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά αρκετά ποσά και σ' αυτή την κατηγορία των νοσηλευτικών μονάδων. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να κάνει τις δέουσες ενέργειες, ώστε να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς από τα παλαιά ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και να δοθούν τα οφειλόμενα ποσά στα ιδιωτικά νοσοκομεία για να αποδοθούν στους γιατρούς