ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στα εγκαίνια νέου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα η Κατερίνα Παπακώστα

Στη Λάρισα παραβρέθηκε την Παρασκευή η Υφυπουργός Υγείας, προκειμένου να εγκαινιάσει το πρόγραμμα ''Εργαστήρι Ζωής'' του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων ''Ορφέας'' του ΟΚΑΝΑ.

Στα εγκαίνια νέου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα η Κατερίνα Παπακώστα

Στην ομιλία της, η Υφυπουργός συνεχάρη την πρόεδρο, τα στελέχη και τους εθελοντές για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως είναι εξόχως σημαντικό και ελπιδοφόρο, υπό τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ένα Κέντρο να βρίσκει τον τρόπο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας και να επεκταθεί, εγκαινιάζοντας έναν χώρο πολιτισμού.

Όπως είπε, η πρόληψη έχει άμεση σχέση με τη διαμόρφωση και υιοθέτηση μιας θετικής στάσης ζωής και καλών συνηθειών από μικρή ηλικία και εφ' όρου ζωής.

Αναφερόμενη στις δράσεις του Υπουργείου Υγείας για το θέμα των εξαρτήσεων η Κατερίνα Παπακώστα τόνισε πως παρέχεται υποστήριξη και συμβουλές σε παιδιά και εφήβους, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, εργάζονται πάνω στις εξαρτήσεις, καθώς η συχνότητα νέων μορφών εξαρτήσεων ολοένα και διευρύνεται.