ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η Παπακώστα στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας- προχωρά η μετεγκατάσταση των παιδιών του «Αγγέλια»

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ραφήνας, όπου και πρόκειται να μετεγκατασταθούν οι νοσηλευόμενοι του ξενώνα ''Αγγέλια'' με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, πραγματοποίησε την Παρασκευή η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Η Παπακώστα στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας- προχωρά η μετεγκατάσταση των παιδιών του «Αγγέλια»

Η Υφυπουργός Υγείας, συνοδευόταν από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, Βασίλη Τσιτομενέα, τον Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, Χρίστο Αλεξίου, καθώς και τους γονείς των αυτιστικών του ξενώνα ''Αγγέλια''.

Η Υφυπουργός, αφού επισκέφθηκε τους χώρους που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους δέκα αυτιστικούς, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εισήγηση του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, ως προς την πορεία των έργων που εκτελούνται.

Εν τω μεταξύ, η κυρία Παπακώστα στην τελευταία συνάντηση που είχε με τους γονείς των παιδιών, ανακοίνωσε την σύσταση επιτροπής, με αντικείμενο την μετεγκατάσταση των αυτιστικών του ''Αγγέλια'' στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ραφήνας, καθώς και την προετοιμασία Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Αυτισμό.

Στην επιτροπή θα μετέχουν ειδικοί επιστήμονες του αυτιστικού φάσματος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, καθώς και εκπρόσωπος των γονέων των αυτιστικών του ''Αγγέλια''.

Διαβάστε ακόμη:

«Αγγέλια»: Σύσταση Επιτροπής για την μετεγκατάσταση & Εθνικό Σχέδιο Αυτισμού

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Το κράτος ο μεγάλος απών για παιδιά & έφηβους