ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Ανάγκη & αξία η διασύνδεση μεταξύ ΥΠΕ και νοσοκομείων

Στη σημασία της επικοινωνίας στον τομέα της υγείας, ιδίως στην αντιμετώπιση περιστατικών κρίσεων, αναφέρθηκε την Παρασκευή η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, η οποία παρευρέθηκε και μίλησε στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει» του Υπουργείου Υγείας, με θέμα την εκπαίδευση ανώτερων στελεχών του Υπουργείου Υγείας και των διοικητών των νοσοκομείων σε θέματα επικοινωνίας.

Παπακώστα: Ανάγκη & αξία η διασύνδεση μεταξύ ΥΠΕ και νοσοκομείων

Ακόμα, η υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της διασύνδεσης μεταξύ των Υγειονομικών Περιφερειών και των νοσοκομείων, ενώ σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να αναδεικνύεται το έργο και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, ώστε ο πολίτης να έχει την εικόνα του παραγόμενου έργου με ξεκάθαρο τρόπο.

Εν συνεχεία, παρευρέθηκε και μίλησε στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (περιφέρεια της Ευρώπης) σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και τον Δήμο Αμαρουσίου, με θέμα: «Υγεία και Πόλη: Αστικό περιβάλλον στον 21ο αιώνα».

Κατά την παρέμβασή της η Υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις καλές συνέργειες που θα πρέπει να αναπτυχθούν μεταξύ των Δήμων και των Περιφερειών, προκειμένου να κρατήσουν τους πολίτες υγιείς. Όπως είπε, υγιής πληθυσμός σημαίνει μικρότερη όχληση στα κοινωνικά συστήματα και αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, λιγότερες φαρμακευτικές δαπάνες. Η Υφυπουργός τόνισε ότι, προς την κατεύθυνση αυτή, οι Περιφέρειες, οι οποίες διαχειρίζονται τους πόρους, οφείλουν να υποστηρίξουν τον στόχο για υγιή πληθυσμό, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και στην προαγωγή της δημόσιας υγείας, ως επένδυση.