ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Συνάντηση εδώ και τώρα με την ηγεσία του υπ. Υγείας για τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες

Άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη και τον υπουργό αναπληρωτή Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, προκειμένου να εκθέσει το θέμα αναφορικά με τις Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες.

ΠΙΣ: Συνάντηση εδώ και τώρα με την ηγεσία του υπ. Υγείας για τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες

Το ΔΣ του ΠΙΣ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, άμεση συνάντηση προκειμένου να του εκθέσει την κατάσταση που δημιουργεί τόσο σε γιατρούς όσο και στην περίθαλψη των ασφαλισμένων, αναφορικά με την νομοθετική ρύθμιση των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών, η οποία τελικά δεν πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή.

Ο ΠΙΣ, έχει εκφράσει την έντονη αντίδρασή του για το νομοσχέδιο των Ιατρικών Εταιρειών, σημειώνοντας ότι αυτό περιέχει παρωχημένες αντιλήψεις και σκοπιμότητες, ζητώντας παράλληλα, να ξεκινήσει ο σχετικός διάλογος με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας, (Κ.Ε.Σ.Υ., Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικές Σχολές, θεσμικοί εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου), αλλά και την Ιατρική κοινότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, εκφράζει την ομόφωνη αντίθεσή του στη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, η οποία και ως προς την διαδικασία εισαγωγής της, αλλά και ως προς την ουσία του περιεχομένου της, όπως αναφέρει, «ακυρώνει θεσμούς και λειτουργίες, καταστρατηγεί τη δημοκρατική αντίληψη περί διαλόγου και προσπαθεί να επανεισαγάγει παλαιές παρωχημένες αντιλήψεις όσον αφορά την οργάνωση των Ιατρικών Εταιρειών».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Παρωχημένες οι απόψεις για τις Ιατρικές Εταιρείες - να ξεκινήσει τώρα διάλογος

Γ. Πατούλης: Βιώσιμη ΠΦΥ δεν γίνεται με 328 εκατ. ευρώ - γιατί καθυστερεί το ατομικό πλαφόν;