ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Μάκης Βορίδης δεν αποδέχεται την παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ

Δεν γίνεται δεκτή από τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, η υποβληθείσα παραίτηση του Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Ο Μάκης Βορίδης δεν αποδέχεται την παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ

Αυτό αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας, λίγες ώρες μετά την επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΚΑΒ. «Ο κ. Παπαγιαννίδης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου.

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα την Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με μία συναισθηματική επιστολή στην οποία ευχαριστούσε τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την τιμή να τον επιλέξει στο πόστο αυτό, αλλά και με μία φράση του Άρθουρ Σοπενχάουερ: «Τιμή είναι η εξωτερική συνείδηση. Συνείδηση είναι η εσωτερική τιμή», ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, είχε ανακοινώσει την παραίτησή του.

Αφορμή όπως φαίνεται, αποτέλεσε το τραγικό συμβάν πριν μερικές ημέρες στην Σάμο, όπου ένας 34χρονος έχασε τη ζωή του σε ένα θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο, και όπου το Ε.Κ.Α.Β. δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό. Ωστόσο τα πραγματικά αίτια, φαίνεται ότι κρύβονται αλλού, είναι πολύ βαθειά και έχουν σχέση με διοικητικά και άλλα ζητήματα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιαννίδης, αίτια, τα οποία δεν επιτρέπουν στο ΕΚΑΒ να λειτουργήσει με ευημερία.

Διαβάστε ακόμη:

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ - αφορμή το τραγικό συμβάν στην Σάμο