ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κανένα ύποπτο κρούσμα Έμπολα, ούτε σοβαρό μεταδοτικό νόσημα στους 750 μετανάστες της Ιεράπετρας

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σοβαρού μεταδοτικού νοσήματος για τους 750 μετανάστες οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα της Κρήτης, καθώς και κανένα ύποπτο ή ενδεχομένως πιθανό περιστατικό ebola μεταξύ των επιβατών,  όπως ανακοινώνει η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου.

Κανένα ύποπτο κρούσμα Έμπολα, ούτε σοβαρό μεταδοτικό νόσημα στους 750 μετανάστες της Ιεράπετρας

Με βάση τα αποτελέσματα των υγειονομικών ελέγχων που διεξάγονται συστηματικά για τους 750 περίπου μετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα Κρήτης, αναφέρει η ανακοίνωση της γ.γ.. διαπιστώνεται κατ' αρχήν, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σοβαρού μεταδοτικού νοσήματος, που θα μπορούσε να επηρεάσει τη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας ή στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

Οι έλεγχοι διεξάγονται από κλιμάκια του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και του Ε.Κ.ΕΠ.Υ, πριν την αποβίβαση των επιβατών, στη βάση των προκαθορισμένων πρωτοκόλλων και εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola δεν υπάρχει κανένα ύποπτο ή ενδεχομένως πιθανό περιστατικό ebola μεταξύ των επιβατών.

Στους επιβαίνοντες περιλαμβάνονται περίπου 100 παιδιά, τα οποία πρόκειται να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα, ενώ ορισμένοι ελαφρώς τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Κρήτης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση και η οργάνωση των ελληνικών Υγειονομικών αρχών αποδείχτηκε απολύτως αποτελεσματική, εφόσον είχε ληφθεί πρόνοια από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ για την εκκένωση και διάθεση τουλάχιστον 100 κλινών σε νοσοκομεία της Κρήτης, λειτουργίας σταθμού πρώτων βοηθειών κατά την εκκένωση, όπως και πρόνοια υγειονομικών ελέγχων και εμβολιασμών από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Νεώτερες πληροφορίες θα δοθούν μετά την πλήρη αποβίβαση των μεταναστών.

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για Έμπολα στους 700 μετανάστες του "Baris"