ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μπασκόζος & Βαρνάβας δίνουν τον τόνο για την επόμενη ημέρα της Υγείας - κλίμα αισιοδοξίας

Σε συναγερμό ελπίδας και αισιοδοξίας κινείται πλέον ο τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις χθεσινές αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες σήμαναν πρόωρες εκλογές για τις 25 Ιανουαρίου.

Μπασκόζος & Βαρνάβας δίνουν τον τόνο για την επόμενη ημέρα της Υγείας - κλίμα αισιοδοξίας

Ήδη από χθες το απόγευμα οι ζυμώσεις για την επόμενη ημέρα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σε μεγάλο αναβρασμό βρίσκονται και οι συσκέψεις μεταξύ των στελεχών της Αντιπολίτευσης, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Το onMed επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ΠΙΣ, κ. Γιάννη Μπασκόζο, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και πως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την Υγεία και την περίθαλψη των πολιτών, όπως σημείωσε. Τέσσερις είναι οι άμεσοι άξονες στους οποίους αναμένεται ότι θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα υγείας εφόσον εκλεγεί, όπως τονίζει ο κ. Μπασκόζος: Ανασφάλιστοι, στελέχωση του ΕΣΥ και ΠΕΔΥ, αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία και αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οι ανασφάλιστοι, αυτή η τεράστια υγειονομική βόμβα των 3 εκατ. πολιτών, θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα, τονίζει ο κ. Μπασκόζος και όλες μας οι δράσεις και οι ενέργειες θα γίνουν με βασικό μας μέλημα αυτήν την παράμετρο. Αναφορικά με τις προσλήψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει ο συνομιλητής μας, έχει δεσμευθεί ήδη στο προεκλογικό του πρόγραμμα για 2.500 προσλήψεις γιατρών και 5.000 νοσηλευτών το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τέλος, όσον αφορά την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, έχουμε δεσμευθεί για αύξηση κατά 360 εκατ. ευρώ η οποία θα προστεθεί στα 2 δις ευρώ, ποσό το οποίο θα κατευθυνθεί ωστόσο για την ευαίσθητη ομάδα των ανασφάλιστων και των άπορων. Θωρούμε το στόχο αυτό εφικτό, σημειώνει ο κ. Μπασκόζος εάν πάμε στην λογική, ελληνικά γενόσημα σε ποσοστό 70%.

Εν τω μεταξύ, την βεβαιότητά του για καλύτερες ημέρες στην Υγεία και την περίθαλψη των Ελλήνων, καταθέτει στο onMed και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Η ΟΕΝΓΕ, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, συνεχίζει να διεκδικεί τους στόχους που έθεσε και στην πρόσφατη κινητοποίηση της 27ης Νοεμβρίου και ειδικότερα:

- Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ
- Αποκατάσταση Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου
- Αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για το δημόσιο σύστημα υγείας
- Δυνατότητα δωρεάν, ισότιμης και ποιοτικής πρόσβασης όλων των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας.

Επίσης, η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δικαίωση από το ΣτΕ σχετικά με το επίδομα βιβλιοθήκης, ζητώντας να υπάρξει μόνιμη λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ενώ συνεχίζει τη διαδικασία προσφυγών για αποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε ερώτηση πώς βλέπει να πορεύονται τα πράγματα στο χώρο της Υγείας μέχρι τις εκλογές και κατά πόσο το ζήτημα της περίθαλψης θα είναι στον αέρα, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ υπογραμμίζει ότι το ΕΣΥ κρατήθηκε όρθιο στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια και δεν πρόκειται να καταρρεύσει σε ένα μήνα. Η επόμενη κυβέρνηση πιστεύω ότι θα υλοποιήσει τον πρώτο της στόχο -όπως έχει δεσμευθεί- που είναι η έμφαση στους ανασφάλιστους, η στελέχωση του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό και η αύξηση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, τονίζει ο κ, Βαρνάβας.

Διαβάστε ακόμη:

Κλείνει η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Πύργου

Εργαζόμενοι του Αμαλία Φλέμιγκ: Δίνουν το Νοσοκομείο σε ιδιώτες

Βενιζέλειο: Σε οριακό σημείο οι εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής

Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με τους γιατρούς & το brain drain που χτυπά τη χώρα

ΠΙΣ: Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, αλλά οι διεκδικήσεις δεν σταματούν, εκτός οι εφημερίες

Συνέδριο ΕΣΔΥ: Οξύνονται οι ανισότητες στην Ελλάδα λόγω κρίσης