ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ: Οι νοσηλευτές καλωσορίζουν την νέα ηγεσία του υπ. Υγείας, στον δύσβατο δρόμο

Καλωσόρισμα στον δύσβατο δρόμο που θα ακολουθήσετε, απευθύνει στην νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ), στέλνοντας το μήνυμα, ότι οι νοσηλευτές υποστηρίζουν ένθερμα τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ.

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ: Οι νοσηλευτές καλωσορίζουν την νέα ηγεσία του υπ. Υγείας, στον δύσβατο δρόμο

Αναλυτικά, η συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε το ΔΣ της Ένωσης προς τον νέο υπουργό Υγείας έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ), με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων σας στο νευραλγικό Υπουργείο της Υγείας, εύχεται σε εσάς και στους συνεργάτες σας κάθε επιτυχία στο δύσβατο δρόμο που καλείστε να ακολουθήσετε.
Τα συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς της Υγείας, δυσχεραίνουν τόσο την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ, όσο και την εν γένει λειτουργία του υποστελεχωμένου και απαξιωμένου υγειονομικού συστήματος.

Οι Νοσηλευτές της χώρας, οργανωμένοι κλαδικά και ομοιοεπαγγελματικά σε πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ανά νομό, υποστηρίζουν ένθερμα τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ και διεκδικούν μια σειρά αιτημάτων τα οποία επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε εκ του σύνεγγυς. Με τη βεβαιότητα ότι θα εγκαινιάσουμε μια αγαστή και ευδόκιμη συνεργασία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχία στο έργο σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας Γεώργιος Αβραμίδης».