ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γ. Μπασκόζος γ.γ. Δημόσιας Υγείας αλλά με διευρυμένες αρμοδιότητες

Ένα έμπειρο στέλεχος από τον χώρο της ιατρικής κοινότητας και της υγείας, τον αντιπρόεδρο του ΠΙΣ και επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μπασκόζο ενδοκρινολόγο, επέλεξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Γ. Μπασκόζος γ.γ. Δημόσιας Υγείας αλλά με διευρυμένες αρμοδιότητες

Και μπορεί να μην εξελέγη στην Β΄Αθήνας ο κ. Μπασκόζος, ωστόσο το Μαξίμου εκτιμά ότι το συγκεκριμένο στέλεχος, μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στα σοβαρά και επείγοντα ζητήματα της υγείας και της περίθαλψης.

Μάλιστα ο κ. Μπασκόζος είναι επιλογή του Μαξίμου, καθώς από εκεί δέχθηκε το τηλεφώνημα την Τετάρτη να αναλάβει την θέση αυτή. Ωστόσο ο κ. Μπασκόζος δέχθηκε με τον όρο, οι αρμοδιότητές του να είναι αυξημένες. Δηλαδή ο ρόλος του δεν θα εξαντληθεί μόνο σε ζητήματα Δημόσιας Υγείας, αλλά θα έχει και συγκεκριμένη χάραξη πολιτικής υγείας. Αυτό μήπως σημαίνει, ότι ο επόμενος γενικός γραμματέας, θα έχει ίσως περιορισμένα καθήκοντα; Ίδωμεν. Να θυμίσουμε ότι γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας μέχρι και χθες, ήταν η κυρία Χριστίνα Παπανικολάου, στέλεχος πολύ αποτελεσματικό και χαμηλών τόνων παράλληλα, όπως εκτιμούν πολλοί από τον χώρο της υγείας.

Πάντως το παζλ συμπληρώνεται στην Αριστοτέλους και είναι φανερό πλέον, ότι μέχρι στιγμής, πρόκειται για μία κόκκινη ομάδα πέρα για πέρα, η οποία ανυπομονεί να ξεκινήσει το έργο της!

Διαβάστε ακόμη:

Ιδού η επόμενη ημέρα της Υγείας, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίδα για τον άπορο, τον άνεργο, τον γιατρό & την φαρμακοβιομηχανία

Ν. Δημοκρατία & ΣΥΡΙΖΑ: Τι υλοποιήθηκε και τι σχεδιάζεται στην υγεία, στην περίθαλψη και στο φάρμακο