ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέα δήλωση Βαρνάβα για τους παρατασιακούς ειδικευόμενους

Με σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ γνωστοποιεί ότι σε νέα του επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αποσυρθεί η απόφαση Βορίδη για το θέμα των παρατασιακών ειδικευόμενων και τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας.

Νέα δήλωση Βαρνάβα για τους παρατασιακούς ειδικευόμενους

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα:

"Υπήρξε νέα επικοινωνία του προέδρου της ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με το θέμα των παρατασιακών ειδικευόμενων και τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η Υπουργική Απόφαση Βορίδη σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας.

Η διαβεβαίωση που δόθηκε είναι ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αποσυρθεί η εν λόγω απόφαση, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς (ΚΕΣΥ, ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ). Επίσης δόθηκε εντολή στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να μην προβούν σε βεβιασμένη διαγραφή των ειδικευόμενων από τη δύναμη των Νοσοκομείων πριν εκδοθεί η ανακλητική Υπουργική Απόφαση.

Επίσης, μετά την κατάσταση που προκλήθηκε στα Νοσοκομεία Ημαθίας και Πέλλας λόγω της εφαρμογής του πλαφόν 9% ανά Νοσοκομείο στις πρόσθετες εφημερίες, έγινε ενημέρωση από την ΟΕΝΓΕ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και επακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, στους οποίους επισημάνθηκε ότι θα αναζητηθεί σύντομα λύση και συνεπώς να μην προβούν σε καμιά ενέργεια που θα επιδεινώσει το καθεστώς εφημέρευσης των συγκεκριμένων Νοσοκομείων".