ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει τους Χανιώτες στις πρώτες βοήθειες

Πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών και εργαζομένων του δήμου Χανίων στις πρώτες βοήθειες, προωθεί το ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει τους Χανιώτες στις πρώτες βοήθειες

Η σχετική συμφωνία έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Κέντρου Νίκου Παπαευσταθίου στους τομείς του ΕΚΑΒ σε όλους του νομούς της Κρήτης.

Σε συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και με τον αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Μανώλη Αδοντάκη, εξετάστηκαν οι τρόποι, μέσω των οποίων, ο δήμος Χανίων θα μπορούσε να συμβάλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην περιοχή, καθώς επίσης και σε εξεύρεση χώρου στέγασης του κεντρικού Τομέα Χανίων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του γενικού πληθυσμού στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού του δήμου από το ΕΚΑΒ.

Στη συνάντηση του κ. Παπαευσταθίου με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέων σταθμών του ΕΚΑΒ σε κάποιες περιοχές, όπως το Αρκαλοχώρι και το Καστέλι.

Ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη ότι το καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις επιπλέον διασωστών, ενώ το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προμηθευτεί η Κρήτη με 25 νέα ασθενοφόρα.

Διαβάστε επίσης:

Σκιάθος: Πέθανε γιατί δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο

Αγροτικοί γιατροί έκαναν διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών