ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατί καθυστερεί η τοποθέτηση στελεχών στους οργανισμούς υγείας;

Ιδιαίτερα προσεκτικός είναι ο υπουργός Υγείας αναφορικά με την τοποθέτηση νέων επικεφαλής στους κρίσιμους οργανισμούς της υγείας, όπως ΕΟΠΥΥ, ΚΕΣΥ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΟΚΑΝΑ, ΕΟΜ και ΚΕΕΛΠΝΟ σε δεύτερο χρόνο.

Γιατί καθυστερεί η τοποθέτηση στελεχών στους οργανισμούς υγείας;

Και ίσως για το λόγο αυτό καθυστερεί η ανακοίνωση των ονομάτων, η οποία είχε ακουστεί ότι θα ξεκινούσε σταδιακά την περασμένη εβδομάδα.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Υγείας αναφέρουν ότι ο κ. Κουρουμπλής δεν θέλει να επιλέξει τα νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τους καίριους αυτούς οργανισμούς με κομματικά κριτήρια, αλλά θέλει να ελέγξει με αντικειμενικά κριτήρια ποιοι έκαναν σωστή και αποτελεσματική δουλειά, προκειμένου να διατηρήσει κάποιους ή να επιλέξει ορισμένους άλλους με καθαρά αντικειμενικά και αξιακά κριτήρια.

Πάντως είναι γεγονός ότι η ανακοίνωση των ονομάτων καθυστερεί και είναι αλήθεια ότι οι οργανισμοί αυτοί δεν μπορούν να μένουν ακάλυπτοι, καθώς οι ανάγκες τρέχουν και δεν μπορούν να περιμένουν. Πρόκειται δε για οργανισμούς αιχμής, όπως ο ΕΟΠΥΥ -για τον οποίο είχε ακουστεί αρκετές φορές το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη, παρότι ο ίδιος το διέψευσε- το ΚΕΣΥ και ο ΕΟΦ.

Από την άλλη πλευρά, στελέχη της υγειονομικής αγοράς τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει σοβαρά και αξιόλογα στελέχη, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν με το έργο τους αυτούς τους οργανισμούς. Και φυσικά σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν της η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ότι αυτό που μετράει και θα κάνει την διαφορά, είναι η ποιότητα των στελεχών, η οποία θα παίξει ισοδύναμο ρόλο με τη σοβαρότητα, την εμπειρία, την ακαδημαϊκή καριέρα, στοιχεία που θα δώσουν την αποτελεσματικότητα που τόσο ανάγκη έχει ο τομέας της υγείας και της πρόνοιας στον τόπο μας.

Διαβάστε ακόμη:

Διαψεύδει το υπ. Υγείας ότι υπάρχουν περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων

Eντός της εβδομάδας ξεκινούν οι τοποθετήσεις στους Οργανισμούς Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Επιμένει ο κ. Οδ. Βουδούρης να μην θέλει την «ηλεκτρική» καρέκλα

Παν. Κουρουμπλής: Zήτησε τις παραιτήσεις του ΔΣ του Ωνασείου

Στη διάθεση της ηγεσίας του υπ. Υγείας οι παραιτήσεις των διοικητών των ΥΠΕ