ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταδικάζουν τα φακελάκια

Σε καταδίκη του χρηματισμού γιατρών, προχώρησαν οι σύλλογοι γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταδικάζουν τα φακελάκια

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη ευρωπαϊκή θέση σε διαφθορά στην Υγεία, όπως προκύπτει από την έρευνα "Euro Health Consumer Index 2014".

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, καταδίκασε το περιστατικό χρηματισμού γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης από συγγενή ασθενούς.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

"Την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της διάλυσης από τη συνεχιζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ και ο καθημαγμένος λαός μας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, είναι πρόκληση κάποιοι να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των συνανθρώπων μας.

Οι γιατροί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι –αναφέρει το προεδρείο της Ένωσης- έχουμε υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος μας, τα τελευταία χρόνια.

Η διάλυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας, οι περικοπές δαπανών, το πάγωμα των προσλήψεων και η αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, αποτελούν το γόνιμο έδαφος για την εκδήλωση τέτοιων περιστατικών χρηματισμού.

Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν δικαιολογία για κανέναν και για αυτό μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ως Ένωση, προσπαθούμε να εκφράσουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες της πλειονότητας των γιατρών, που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια από τον μισθό τους και εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια".

Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Άρτας

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και η κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Άρτας και της Τριμελούς Επιτροπής των Γιατρών του νοσοκομείου Άρτας, με αφορμή ανάλογο περιστατικό.

Γιατροί και εργαζόμενοι καταδικάζουν απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και απαιτούν την πλήρη και γρήγορη διερεύνηση, εξιχνίαση και πάταξη φαινομένων διαφθοράς:

"Το 'φακελάκι' στο χώρο της Υγείας, δυσφημεί και σπιλώνει το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών και των υγειονομικών γενικά, που μοχθούν για την υγεία του λαού νυχθημερόν, σε απερίγραπτα αντίξοες συνθήκες.

Η ένταση που παίρνει το θέμα απαιτεί και να τσακιστούν τέτοια φαινόμενα, αλλά και να μην δυσφημείται στην συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους".

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Έπιασαν γνωστό γυναικολόγο για "φακελάκι"

Το ελληνικό σύστημα Yγείας μόλις που περνάει... τη βάση