ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΟΝΟΠ: Ένας επιπλέον χρόνος σπουδών στους Νοσηλευτές για τη λήψη Ειδικότητας

Την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην πρόταση που υπέβαλλε εκφράζει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), χαιρετίζοντας τη χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή, αναφορικά με την πρόθεσή του για μεταρρύθμιση του ζητήματος των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων.

ΠΑΣΟΝΟΠ: Ένας επιπλέον χρόνος σπουδών στους Νοσηλευτές για τη λήψη Ειδικότητας

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΠΑΣΟΝΟΠ, «στην πρόταση της Ομοσπονδίας μας για ενιαία, Πανεπιστημιακού Επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση με δυνατότητα πρόσβασης και των συναδέλφων μας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σ' αυτή, προβλέπεται η θεσμοθέτηση ενός έτους Ειδικότητας επ΄αμοιβή μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών, η οποία θα μοριοδοτείται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Ταυτόχρονα, προτείναμε οι προσλήψεις στο εξής να γίνονται στοχευμένα, κυρίως σε ότι αφορά τα Τμήματα υψηλής εξειδίκευσης, ώστε το Νοσηλευτικό Προσωπικό που θα προσλαμβάνεται, να είναι ήδη ειδικευμένο στο αντικείμενο.

Η πρότασή μας αποσκοπεί βραχυπρόθεσμα στην άμεση ενίσχυση του υποστελεχωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας με Ειδικευόμενους Νοσηλευτές και μεσο-μακροπρόθεσμα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσω Ειδικευμένου και υψηλά καταρτισμένου Νοσηλευτικού Προσωπικού από την αρχή της πρόσληψής του.

Τέλος, θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούμε την πάγια διεκδίκησή μας για προσλήψεις μόνιμου Νοσηλευτικού προσωπικού σε σταθερή βάση, καθώς αυτές δεν θα πρέπει να υποκατασταθούν από το θεσμό των Ειδικευομένων».