ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες των ιατρών του Ελπίς

Την πρώτη εξώδικη διαμαρτυρία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών του ΓΝΑ "Η Ελπίς" κοινοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την 1η Απριλίου.

ΙΣΑ: Να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες των ιατρών του Ελπίς

«Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία ζητείται από την Διοίκηση του Νοσοκομείου η διευθέτηση του ζητήματος», αναφέρει ο ΙΣΑ και συνεχίζει:

«Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα: Πώς το Νοσοκομείο και χωρίς νεότερη νομοθετική ρύθμιση θα πληρώσει τους ιατρούς χωρίς βέβαια να υφίστανται και τα αποθεματικά στα ταμεία των Νοσοκομείων».

«Επειδή η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη όπως προκύπτει και από τις νεότερες γνωστοποιήσεις στον ΙΣΑ για τις κινητοποιήσεις ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών σε πολλά νοσοκομεία, Ο ΙΣΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΜΑ».

Τέλος ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών σε συνεργασία με τους κλαδικούς φορείς και θα αγωνίζεται τόσο για τα δίκαια αιτήματα των μελών του, όσο και για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.