ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΟΝΟΠ: Δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση του νοσηλευτικού επαγγέλματος προς τον Αλέξη Τσίπρα

Στο Χάλιφαξ του Καναδά μεταβαίνει σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) κος Μάριος Πάντζαλης, επίσημος προσκεκλημένος της αντίστοιχης Καναδικής Ομοσπονδίας Canadian Federation of Nurses Unions (CFNU).

ΠΑΣΟΝΟΠ: Δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση του νοσηλευτικού επαγγέλματος προς τον Αλέξη Τσίπρα

Με δεδομένη την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας –ύστερα και από τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή– να ακολουθήσει το καναδικό μοντέλο στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις αναφορικά με το νοσηλευτικό προσωπικό, η συμμετοχή του κου Πάντζαλη στις εργασίες του Συνεδρίου αποκτά βαρύνουσα σημασία, σχολιάζει η ΠΑΣΟΝΟΠ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που κατά κοινή παραδοχή επηρεάζει αρνητικά την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την αποδοτικότητα του ΕΣΥ λόγω της πολυεπίπεδης εκπαίδευσης και της υποστελέχωσης, η Ομοσπονδία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ύστερα από σχετικές διαβουλεύσεις και σε συνεργασία με τον CFNU, την Federation interprofessionnelle de la santé du Quebec (FIQ) αλλά και ειδικούς εμπειρογνώμονες της Global Nurses United, έχει ήδη συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας προκειμένου να επεξεργαστεί και να υποβάλει άμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Υγείας αλλά και στους Πολιτικούς Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, δέσμη προτάσεων και μεταρρυθμίσεων, ως ελάχιστη προσφορά των Ελλήνων Νοσηλευτών στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες, μέσω ενός σύγχρονα δομημένου, αποτελεσματικού, αποδοτικού και ποιοτικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τα 36 σχέδια κατ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας που μπορούν να βοηθήσουν την ΠΦΥ & το δημόσιο σύστημα

Έρχονται 700 προσλήψεις νοσηλευτών - Συμμετοχή του κλάδου στις Επιτροπές του υπουργείου

Νοσηλευτές Ψυχιατρικών νοσοκομείων: Υπεύθυνη για την δολοφονία στο Δαφνί, η εντατικοποίηση της εργασίας

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, αλλά οι εργαζόμενοι δεν γιορτάζουν ...