ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Αναστάσιος Τάγαρης νέος επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ

Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) αναλαμβάνει ο Αναστάσιος Τάγαρης, όπως επιβεβαιώνουν στο Newsbomb.gr πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Αναστάσιος Τάγαρης νέος επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ

Ο κ. Τάγαρης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, με Διδακτορικό στην Ιατρική Πληροφορική, και ερευνητής στο Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΤΕΙ Αθήνας) και αναλαμβάνει την θέση του κ. Χρήστου Χάλαρη ο οποίος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ τα τελευταία χρόνια.

Σχολιάζοντας οι ίδιες πηγές, φήμες περί «επιβολής» του κ. Τάγαρη από το υπουργείο Εργασίας ή το Μέγαρο Μαξίμου έναντι άλλων προσώπων, τα οποία φέρονταν να διεκδικούν τη θέση, σημειώνουν ότι η επιλογή έγινε με αμιγώς αξιοκρατικά κριτήρια και προσθέτουν ότι δεν υπάρχει καμία διένεξη ή διχογνωμία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το οποίο συμμετέχει με έναν εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΗΔΙΚΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες, για την συγκεκριμένη θέση προοριζόταν ένας παλιός γνώριμος της ΗΔΙΚΑ, ο κ. Βλάσσης Σφυρόερας, ο οποίος είναι ο άνθρωπος, που στην κυριολεξία δημιούργησε από μηδενική βάση την ιστορία της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης. Μάλιστα όπως αναφέρει ο ίδιος το τελευταίο διάστημα, συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ωστόσο δεν του δόθηκε τελικώς, το «δαχτυλίδι» της διαδοχής.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος του ασθενή μέχρι τον Ιούνιο