ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ακτινοθεραπευτικό τμήμα Αγλαία Κυριακού: Θέμα ωρών, η έκδοση ΦΕΚ για την τοποθέτηση Επιμελήτριας Β'

Θέμα ωρών είναι η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ για την τοποθέτηση Επιμελήτριας Β' με ειδικότητα στην ακτινοθεραπευτική ογκολογία, η οποία θα στελεχώσει το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου παίδων Αγλαία Κυριακού.

Ακτινοθεραπευτικό τμήμα Αγλαία Κυριακού: Θέμα ωρών, η έκδοση ΦΕΚ για την τοποθέτηση Επιμελήτριας Β'

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας όλου του πληθυσμού, κυρίως όμως των παιδιών, αποτελεί προτεραιότητα του υπουργού Υγείας και φυσικά όλης της ηγεσίας του υπουργείου.

Το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Αγλαία Κυριακού – το οποίο αποτελεί το μοναδικό τμήμα για ογκολογικά περιστατικά σε δημόσιο νοσηλευτήριο - τον τελευταίο καιρό, κλυδωνίζεται σοβαρά, μετά την παραίτηση τον περασμένο Απρίλιο, της μόνιμης γιατρού που υπηρετούσε στο τμήμα. Επιπλέον, η παρουσία μόνιμης γιατρού του ΕΣΥ στο εν λόγω τμήμα, αποτελεί προϋπόθεση για την λειτουργία των μηχανημάτων από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

Αναφορικά με τους δύο επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν σήμερα στο τμήμα, όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Υγείας, παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο, η θητεία του επικουρικού γιατρού, (η οποία έληγε στις 2 Οκτωβρίου 2015). Η θητεία του δεύτερου επικουρικού που προσελήφθη τον Μάιο, συνεχίζεται κανονικά. Επίσης, στο αμέσως προσεχές διάστημα, πολύ πιθανόν, και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η πρόσληψη ενός εξειδικευμένου ακτινοθεραπευτή ογκολόγου με αποδεδειγμένη εμπειρία στην Παιδιατρική Ακτινοθεραπεία.

Η σημειολογία της πρότασης που καταθέτει η Φλόγα

Εν τω μεταξύ, συγκινητική είναι η πρόταση του Συλλόγου Εθελοντών Γονέων με παιδιά με νεοπλασματικές ασθένεις «Φλόγα», η οποία εκφράζει την επιθυμία αλλά και την διαθεσιμότητά του να αναλάβει ακόμη και το οικονομικό κόστος για την άμεση πρόσληψη των αναγκαίων ειδικών γιατρών για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας "Π. και Α. Κυριακού".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας, το οποίο αποτελείται από εθελοντές γονείς, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την άμεση πρόσληψη και τοποθέτηση δύο μονίμων Ακτινοθεραπευτών ιατρών και ενός τουλάχιστον ακτινοφυσικού ΕΣΥ, ενώ ήδη εδώ και δύο χρόνια, καλύπτουν το κόστος (25.000 € ετήσιο για κάθε ιατρό) για την απασχόληση 5 "Ιατρών - Πανεπιστημιακών Υποτρόφων".

Εκτός από συγκινητική όμως η πρόταση αυτή, θέτει σοβαρούς και εύλογους προβληματισμούς για το πως πρέπει να λειτουργεί το κράτος και ποιά θα πρέπει να είναι τα αντανακλαστικά του.

Διαβάστε ακόμη:

Φλόγα: Οι εθελοντές γονείς, προτείνουν να αναλάβουν το κόστος για την πρόσληψη ειδικών γιατρών

Υπ. Υγείας: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του νοσ. Παίδων Αγλαία Κυριακού