ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής για τις υποχρεωτικές εξετάσεις

Οι Έλληνες είμαστε αμελείς και αυτό κοστίζει στο σύστημα, δηλώνει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, εξηγώντας τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για την επιβολή «τιμωρίας» σε όσους ασφαλισμένους ασθενήσουν και δεν έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες, προληπτικές εξετάσεις.

Κουρουμπλής για τις υποχρεωτικές εξετάσεις

«Όλοι οι Έλληνες έχουμε καλά και πολύ μεγάλες αδυναμίες, όπως η αμέλεια προληπτικών ζητημάτων για την υγεία μας. Έχουμε ένα πρόγραμμα δωρεάν (εξετάσεων) για 60.000 άτομα και έχουν πάει μόνο 7.000. Είμαστε αμελείς και αυτό έχει τεράστιο κόστος στο σύστημα» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και αναρωτήθηκε: «Τι θα πρέπει να κάνει μια ηγεσία, όταν οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι τα επόμενα 20 χρόνια ο καρκίνος θα είναι σε έξαρση»;

Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, το υπουργείο εξετάζει την καθιέρωση συστήματος ειδοποίησης των ασφαλισμένων για τις προληπτικές εξετάσεις καρκίνου στις οποίες θα πρέπει να υποβάλονται.

«Αν, ο μη γένοιτο, κάποιος νοσήσει, θα πρέπει να έχει ένα κόστος επιβάρυνσης», εφόσον δεν θα έχει κάνει τις εξετάσεις αυτές, επισημαίνει ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικές οι προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου

ΙΣΑ: Υπέρ της πρόληψης, αλλά όχι της τιμωρίας των πολιτών