ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μετακινήσεις προσωπικού πριν τις εκλογές, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του νοσ. Κομοτηνής

Προεκλογικές μετακινήσεις μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κομοτηνής, εκδηλώνοντας σφοδρότατη αντίδραση. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν, οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, είναι μεγάλες.

Μετακινήσεις προσωπικού πριν τις εκλογές, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του νοσ. Κομοτηνής

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο σχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας εξαφανίζεται από αυτόν σταδιακά η δική τους παραμεθόριος περιοχή, η οποία αποψιλώνεται από προσωπικό:

«Ο υπουργός (αναφέρονται στον πρώην υουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή), με μεγάλη ευκολία και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα 70 οργανικά κενά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του νοσοκομείου Κομοτηνής προχώρησε σε υπογραφή 10, ενώ έπονται και άλλες», τονίζει το Σωματείο.

Την ίδια ώρα, οι εναπομείναντες αγανακτισμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής στους οποίους, υποσχέθηκαν βοήθεια μέσω προσλήψεων πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ρωτούν μεταξύ άλλων:

«Πως θα γίνει η αναπλήρωση των οργανικών θέσεων που προκύπτουν από αυτές; Θα έπρεπε την ίδια στιγμή που υπέγραψε για απομάκρυνση υπαλλήλων από το νοσοκομείο Κομοτηνής, την αναπλήρωσή τους από άλλους, άλλων παραμεθόριων περιοχών. Τι είδους υπηρεσίες Υγείας μπορούν να προσφέρουν στην δοκιμασμένη τοπική κοινωνία του νομού Ροδόπης; Αυτές οι κινήσεις είναι μέρος συντονισμένου σχεδίου συρρίκνωσης και τελικά εξαφάνισης του συγκεκριμένου νοσοκομείου;»

Διαβάστε ακόμη:

Βλασταράκος: Σήμα κινδύνου για την Παθολογική του Νοσοκομείου Σπάρτης