ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Ανδρέας Ξανθός νέος υπουργός Υγείας

Ο Ανδρέας Ξανθός, αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την πρώτη φάση διακυβέρνησης της Αριστεράς, είναι ο νέος υπουργός Υγείας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ανακοίνωση για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο Ανδρέας Ξανθός νέος υπουργός Υγείας

Ο βουλευτής Ρεθύμνου, ο οποίος εργάστηκε αθόρυβα και άοκνα σε όλη την διάρκεια της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει το βαρύ χαρτοφυλάκιο της υγείας και της πρόνοιας σε δύσκολες μνημιονιακές συνθήκες, τις οποίες ευελπιστεί με την παρουσία του να λειάνει.

Ο κ. Ξανθός, θεωρείται άνθρωπος χαμηλών τόνων, εξαιρετικά επίμονος και εργατικός, ενώ εδώ και χρόνια ως γιατρός ο ίδιος, βρίσκεται πολύ κοντά στους εργαζόμενους. Γνωρίζει εκ βαθέων τα προβλήματα της υγείας, του ΕΣΥ και της πρόνοιας και έχει τονίσει πολλές φορές, πως η χώρα χρειάζεται άμεσα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση αλλά όχι με νεοφιλελεύθερο τρόπο, όπως επιχειρήθηκε να γίνει με την κυβέρνηση Ν. Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ.

Ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο κ. Παύλος Πολάκης. Ο Παύλος Πολάκης είναι Χειρουργός - Εντατικολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου».

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει το πρωί της Τετάρτης στις 10.30.

Διαβάστε ακόμη:

Θα συνεχίσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ηλεκτρική καρέκλα του υπ. Υγείας; Τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις