ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κρίσιμη συνάντηση Πατούλη & Αλεξιάδη για την πιστωτική κάρτα και άλλα φορολογικά θέματα

Κρίσιμη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, θα έχει σήμερα Τετάρτη στις 4 το απόγευμα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης.

Κρίσιμη συνάντηση Πατούλη & Αλεξιάδη για την πιστωτική κάρτα και άλλα φορολογικά θέματα

Φυσικά το μείζον θέμα που θα κυριαρχήσει είναι αυτό που αφορά στην πληρωμή των ασθενών με πιστωτική κάρτα, πρόταση για την οποία διαφωνούν ριζικά τα θεσμικά όργανα των γιατρών, τόσο ο ΙΣΑ όσο και ο ΠΙΣ.

Δεν είμαστε αντίθετοι με την πάταξη της φοροδιαφυγής τονίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων οι πρόεδροι του ΠΙΣ και του ΙΣΑ κ.κ. Πατούλης και Βλασταράκος, αλλά το πλαστικό χρήμα αγγίζει την καρδιά του ιατρικού απόρρητου και είναι αντίθετο με το ιατρικό λειτούργημα όπως αναφέρουν.

Ιδιαίτερα σε ορισμένες ειδικότητες όπως ογκολόγοι, ή ψυχίατροι, οι ασθενείς δεν θέλουν να εκτίθενται αναφέρουν οι εκπρόσωποι των γιατρών, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα για το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Αναλυτικά, οι θέσεις που θα παρουσιαστούν από τον ΙΣΑ έχουν ως εξής:

-η υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές μεταξύ ασθενών και ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών,

- η διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου από την καταγραφή μέσω Τραπεζών των ιατρικών επισκέψεων,

- ο συμψηφισμός των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους γιατρούς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις,

- η πρόταση για την υιοθέτηση και χρήση της ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας για κάθε ασθενή, όπως ισχύει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και η αξιοποίησή της, για τον αποτελεσματικό έλεγχο και καταγραφή κάθε ιατρικής πράξης.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά το πλαστικό χρήμα ευτελίζει την ιατρική λειτουργία

Όχι των γιατρών στο πλαστικό χρήμα - Έκρηξη ΙΣΑ για την ανικανότητα του κράτους να εισπράξει φόρους, θέμα και με το ιατρικό απόρρητο