ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την δημιουργία Επιτροπής Ναρκωτικών στο υπ. Υγείας

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, η απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, για την σύσταση 13μελούς Επιτροπής Ναρκωτικών όπως προβλέπεται στο Νόμο Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών του 2013. Η σύσταση της Επιτροπής, προβλέπεται σε άρθρο του νόμου 4139 που ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2013.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την δημιουργία Επιτροπής Ναρκωτικών στο υπ. Υγείας

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του συγκεκριμένου νόμου, η Επιτροπή Ναρκωτικών- η θητεία της οποίας είναι είναι διετής- έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

1) Γνωμοδοτεί:

α) για τα σχετικά με τα ναρκωτικά θέματα που προκύπτουν από τις κυρωμένες από την Ελλάδα διεθνείς συμβάσεις ή από αίτηση των αρμόδιων διεθνών οργανισμών (όπως United Nations Fund for Drug Abuse Control (UNFDΑC), Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ.), Ευρωπαϊκή Ένωση), β) για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ή κατεργασίας και εισαγωγής έτοιμων προϊόντων που περιέχουν ουσίες, γ) για την προσθήκη ή αφαίρεση ουσιών ή για τη μεταβολή των όρων και των προϋποθέσεων της διάθεσής τους σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, δ) για την τιμή των πωλούμενων από το Κρατικό Μονοπώλιο ναρκωτικών και ε) για κάθε σχετικό θέμα που θα ζητήσει ο αρμόδιος Υπουργός ή η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών.

2) Υπολογίζει τις ετήσιες ανάγκες της χώρας σε ναρκωτικές ουσίες και εισηγείται σχετικά με αυτές, καθώς και με τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων ελεγχόμενων φαρμάκων, όπως καθορίζονται από τον Π.Ο.Υ. στον αρμόδιο Υπουργό.

Σύμφωνα με την την Υπουργική Απόφαση η Επιτροπή θα απαρτίζεται από τους εξής:

Παππά Αναστάσιο , Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας ως εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, με αναπληρώτρια την Φράγγου Καλιοπη του, Προϊσταμένη Τμήματος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.

Κουδούνη Αντώνιο, Νευρολόγο Ψυχίατρο – Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α., ως εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, με αναπληρώτρια την Βαδαλούκα Αθηνά, Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Ε.Κ.Π.Α..

Μπακούρη Ελένη, Δρα Φαρμακοποιό - Προϊσταμένη του Τμήματος Γ΄ Ναρκωτικών της Β΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών ως εκπρόσωπος του Γενικού Χημείου του Κράτους, με αναπληρωτή τον Χροναίο Ιωάννη, Δρα Χημικό – Προϊστάμενο της Β΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Φώσκολο Γεώργιο, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α., με ειδίκευση στη Φαρμακευτική Χημεία, με αναπληρώτρια την Τσαντίλη Κακουλίδου Άννα, Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. με ειδίκευση στη Φαρμακευτική Χημεία

Ανδρεάδου Ιωάννα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. με ειδίκευση στη Φαρμακολογία, με αναπληρωτή τον Δρακούλη Νικόλαο , Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α..

Αθανασέλη Σωτήρη, Καθηγητή Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., με αναπληρώτρια την Στεφανίδου Λουτσίδου Μαρία, Καθηγήτρια Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α..

Ίσαρη Φιλία του Θεοδώρου, Επίκουρη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με αναπληρώτρια την Παπαστυλιανού Αντωνία, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α., ως μέλη Δ.Ε.Π. με ειδίκευση στην Κοινωνική Ψυχολογία.

Τζανετή Αριστομένη του Βασιλείου, Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου –Ποινικής Δικονομίας του Τομέα Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με αναπληρώτρια τη Διονυσοπούλου Αθανασία του Ιωάννη, Λέκτορα Ποινικού Δικαίου – Ποινικής Δικονομίας, μέλη ΔΕΠ με ειδίκευση στις Ποινικές Επιστήμες.

Παπαθανασόπουλο Ευστράτιο του Παναγιώτη, Λέκτορας Εγκληματολογίας του Τομέα Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., μέλος ΔΕΠ με ειδίκευση στην εγκληματολογία.

Ψαλτοπούλου Θεοδώρα του Νικολάου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Ε.Κ.Π.Α., με αναπληρώτρια την Μπενέτου Βασιλική, Επίκουρη Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Ε.Κ.Π.Α..

Μπατιστάκη Χρυσάνθη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», με αναπληρώτρια την Χρονά Ελένη, Επιμελήτρια Α΄ Αναισθησιολογίας στο Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά «ΆΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», ως ιατροί που υπηρετούν σε Μονάδες Ανακούφισης Χρόνιου Πόνου.

Τσαρδάκα Σπυρίδων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, με αναπληρώτρια την Στεργιάτου Κωνσταντίνα, Αστυνόμο Α΄ του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Καράκουλα Αλέξιο, Πλοίαρχο Λ.Σ. – Διευθυντής Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αναπληρωτή τον Σμαριανάκη Εμμανουήλ, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ.- Προϊστάμενο Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Αθανασέλης Σωτήρης και Γραμματέας η Κατώγα Αριάδνη, Υπάλληλος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας, με αναπληρώτρια την Στασινού Δήμητρα, Υπάλληλο του Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και Κωδικοποίησης.

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών: Η εξάρτηση έχει λύση και απαιτεί σύγχρονες πολιτικές