ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Σε δραματικά χαμηλά επίπεδα ο προϋπολογισμός για τους ανασφάλιστους

Και ενώ το νομοσχέδιο για το Παράλληλο Πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι στην τελική ευθεία όπως όλα δείχνουν και περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφαλίστων συνανθρώπων μας, βρίσκεται σε δραματικά χαμηλά επίπεδα, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοοσκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

ΠΟΕΔΗΝ: Σε δραματικά χαμηλά επίπεδα ο προϋπολογισμός για τους ανασφάλιστους

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα αυτό, έχει ως εξής:

«Οι Υπουργοί της Υγείας προώθησαν στη Βουλή Νομοσχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των οικονομικά αδυνάτων και ανασφαλίστων.

Στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του έτος 2016 για την κάλυψη των οικονομικών αδυνάτων εγγράφηκε κονδύλι 1.265.000 ευρώ. Με αυτό το αστείο ποσό η κυβέρνηση θα καλύψει την Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 2,5 εκ. ανασφάλιστων (έμμεσα, άμεσα) πολιτών;

Το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για την υγειονομική κάλυψη των ανασφαλίστων προβλεπόταν 100 εκ. ευρώ δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ. Αν και ο ΕΟΠΥΥ εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας δεν χορήγησε ούτε ένα ευρώ στα Νοσοκομεία από οφειλόμενα Νοσήλια. Μηδέν πρόβλεψη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Διαβάστε ακόμη:

Κατατίθεται μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους