ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πιθανόν στο τέλος Φεβρουαρίου η τοποθέτηση γιατρών & νοσηλευτών στις ΜΕΘ

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι γιατροί και νοσηλευτές στις ΜΕΘ, Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και ΜΕΝΝ - Εντατικές Νεογνών, όπως τονίζει στο onmed ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Πιθανόν στο τέλος Φεβρουαρίου η τοποθέτηση γιατρών & νοσηλευτών στις ΜΕΘ

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ήδη η προκήρυξη για τις προσλήψεις των 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών αναρτήθηκε χθες στη ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ με ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων στις 23 Φεβρουαρίου. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι εμπλεκόμενοι με την υγεία πιστεύουν ότι με τις εν λόγω προσλήψεις θα ανοίξουν επιτέλους οι 200 κλίνες που είναι κλειστές εξαιτίας υποστελέχωσης.

Mιλώντας στο Onmed, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει ότι οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα, εκτιμώντας ότι στο τέλος Φεβρουαρίου οι άνθρωποι αυτοί (οι νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών) θα αναλάβουν καθήκοντα, δίνοντας τέλος σε ένα αδιέξοδο το οποίο μεγαλώνει καθημερινά, αφού οι εντατικές λείπουν δραματικά από το σύστημα. Επιπλέον, οι περισσότερες κλίνες το διάστημα αυτό αξιοποιούνται από τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπλοκές από τον ιό της γρίπης. Ήδη μέχρι χθες, στις ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων νοσηλεύονταν 123 άτομα, 269 ασθενείς έχουν νοσηλευθεί από την ώρα που έχει ξεσπάσει το κύμα της γρίπης και 71 άνθρωποι έχουν καταλήξει από επιπλοκές.

Βεβαίως μακάρι να πληρωθούν οι θέσεις στο τέλος Φεβρουαρίου και να μην καθυστερήσει άλλο η διαδικασία, γιατί έστω και έτσι κάτι μπορεί να ανασχεθεί αναφορικά με το θέμα της γρίπης, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το κύμα της γρίπης θα διαρκέσει μέχρι τέλος Μαρτίου.

Η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά νοσοκομείο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα στοιχεία των κενών θέσεων στις ΜΕΘ όλης της χώρας και τις προτεραιότητες που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, τονίζει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας.

Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην προκήρυξη θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Εξάλλου, πριν δύο ημέρες, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα άμεσης ένταξης στο σύστημα υγείας 370 ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και 300 κλινών Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, επιλύοντας ένα καθοριστικό για την ανθρώπινη ζωή πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη:

Ανοίγουν επιτέλους οι 500 προσλήψεις στις ΜΕΘ - Αναρτήθηκε η προκήρυξη

Ιδιωτικές Κλινικές: Να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα 670 κλίνες ΜΕΘ και Νεογνών