ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ανοίγουν πριν το Πάσχα οι μισές κλειστές ΜΕΘ και εντός του Μαρτίου οι 500 προσλήψεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν πριν το Πάσχα οι μισές κλίνες ΜΕΘ και εντός του Μαρτίου να προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός την Δευτέρα, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο κ. Μιχ. Κεφαλογιάννη.

Ανοίγουν πριν το Πάσχα οι μισές κλειστές ΜΕΘ και εντός του Μαρτίου οι 500 προσλήψεις

Στόχος μας στο υπουργείο Υγείας είναι, όπως ανέφερε ο υπουργός, να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία των κλινών που είναι ήδη σε λειτουργία στις ΜΕΘ. Επίσης, να επαναφέρουμε κρεβάτια που είχαν πάψει να λειτουργούν την προηγούμενη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού, και κυρίως να αυξήσουμε τις διαθέσιμες κλίνες ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής που παρατηρείται και το "απαράδεκτο", όπως το χαρακτήρισε, φαινόμενο της λίστας για κρεβάτια ΜΕΘ, η οποία σε καθημερινή βάση, μετρά 50 με 60 άτομα.

Όπως ανέφερε, "Γιατροί και νοσηλευτές θα τοποθετηθούν μέσα στο Μάρτιο, με κριτήρια ΑΣΕΠ για πρώτη φορά".

Όπως δήλωσε εξάλλου ο Ανδρέας Ξανθός, τα νοσοκομεία δεν είναι ακέφαλα και δεν κινδυνεύουν ασθενείς, παρότι το σύστημα υγείας βρέθηκε σε μια διακινδύνευση το προηγούμενο διάστημα ενώ πρόσθεσε, ότι το σύστημα Υγείας θα μπορέσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 να παράσχει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες...

"Το σύστημα υγείας βρέθηκε σε μια διακινδύνευση το προηγούμενο διάστημα, όμως με την αυξημένη δυνατότητα χρηματοδότησης που υπάρχει για το 2016 και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προσδοκούμε ότι μετά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα έχουμε μια αναβαθμισμένη λειτουργία", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ακόμη κατηγορηματικά, ότι κανένας ασθενής, ιδίως τα σοβαρά περιστατικά και όσοι έχουν άμεση ανάγκη ιατρική βοήθειας, δεν κινδυνεύει προσερχόμενος στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης, υπογράμμισε οτι τα νοσοκομεία ανταποκρίνονται χάρη στην προσπάθεια του προσωπικού τους και λέει ότι οι διαδικασίες πρόσληψης διοικητών ξεκίνησαν, παρότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές αιτήσεις.

Για τα δημόσια νοσοκομεία και τις διοικήσεις τους που καθυστερούν, επανέλαβε ότι "δεν είναι ακέφαλα. Υπάρχουν διοικητικά συμβούλια που έχουν διοριστεί και η διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών προχωρά και όσοι επιλεγούν θα είναι στις θέσεις τους σύντομα".

Διαβάστε ακόμη:

Αν. Ξανθός: Έρχεται το τέλος της ανασφάλειας των ανασφάλιστων - Αναδιοργάνωση και στις προμήθειες

Σκληρή κριτική ΙΣΑ σε Αν. Ξανθό: Πόντιος Πιλάτος της δημόσιας υγείας

Η υγεία, μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ Ν. Δημοκρατίας και κυβέρνησης