ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Να πληρωθούν άμεσα οι εργολαβικοί εργάτες ζητά το Σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού

Συνάντηση στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης στο Παθολογικό των ΤΕΠ για συζήτηση και παρέμβαση στη Διοίκηση, με στόχο να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς εργάτες , καλεί τους συναδέλφους τους το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Να πληρωθούν άμεσα οι εργολαβικοί εργάτες ζητά το Σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού

ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ (καθαριστές /στριες, τραπεζοκόμοι, βοηθοί μάγειροι, security, εργάτες, τεχνικοί κ.λπ.), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ (αρκετοί από το Νοέμβριο)!!! Το μέλλον αυτών των συναδέλφων (περίπου 400) είναι αβέβαιο. Ποια είναι τα σχέδια εργοδοσίας & διοίκησης; Ποια είναι η βούληση της συγκυβέρνησης; Τι τους ετοιμάζουν; ρωτά ο Σύλλογος και συνεχίζει:

- Απλήρωτη Δουλειά; αυτό έχει πια ...εδραιωθεί: πέρα από τους υποτυπώδεις «μισθούς» των 400-600€, δεν υπάρχει μήνας που να πληρωθούν στην ώρα τους.

- Απολύσεις; πρόσφατα πάλι κάποιοι εργολάβοι ...«μείωσαν το προσωπικό» τους.

- Συνέχιση των απαράδεκτων εργολαβιών;; είναι πασίγνωστο πως οι εργολάβοι εισπράττουν από το δημόσιο νοσοκομείο τουλάχιστον τα τριπλάσια από αυτά που αποδίδουν στους εργαζόμενους, αλλά και καταπατούν βασικά εργασιακά δικαιώματα.

- Νέες εν λευκώ ατομικές συμβάσεις με το νοσοκομείο;; το φαινόμενο δηλ. που – με τις ευλογίες κάποιων εργατοπατέρων σε ομοσπονδία και αρκετά σωματεία – εγκαθιδρύθηκε σε μερικά νοσοκομεία πχ Δρομοκαϊτειο, Κυκλάδες κλπ και όπου: πετάχτηκαν έξω απ’τα ΒΑΕ, το νοσοκομείο πληρώνει όταν και όσο έχει (!!!), δεν αποζημιώνονται ώρες νύχτας κι αργιών, δεν υπάρχουν άδειες (κάθε απουσία θεωρείται ανενεργός χρόνος)!!

- Ή μήπως συνεταιρισμούς ανέργων – ΚΟΙΝΣΕΠ;; Όπου εξαθλιωμένοι άνεργοι συνάδελφοι θα βάζουν υποθήκη ό,τι έχουν και δεν έχουν για να «διαπραγματευτούν» δήθεν στα ίσα με το κράτος και να ξεπουλήσουν για ένα ψίχουλο την εργατική τους δύναμη..

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Όποιο απ’τα παραπάνω επιλέξει η κυβέρνηση για να καλύψει αυτές τις ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες των νοσοκομείων θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό αλλά πανελλαδικά! Ταυτόχρονα, αυτές οι – εντελώς απαραίτητες για τη λειτουργία των νοσοκομείων - υπηρεσίες θα παρέχονται με όρους τέτοιους που θα πλήγουν όλο και περισσότερο την ασφάλεια εργαζόμενων και ασθενών. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ:

ΣΤΑΘΕΡΗ & ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα!

- με μόνιμο προσωπικό τόσο που να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου (κι όχι πχ 1 καθαρίστρια για πολλαπλά τμήματα),

- με γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας: κανένας κάτω από τα 751€ (με ανάλογη προσαύξηση χρόνων υπηρεσίας), ενταγμένοι στα Βαριά κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με ουσιώδη μέτρα πρόληψης & προστασίας απ’τον επαγγελματικό κίνδυνο.

Συνάδελφοι, μετά από παρέμβαση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, αποφασίστηκε ομόφωνα να εκταμιευτούν ΑΜΕΣΑ τα δεδουλευμένα έως και Γενάρη, αλλά και στη συνέχεια για όσο διάστημα παρέχονται υπηρεσίες (ανεξάρτητα από την όποια απόφαση του Υπουργείου ή την έκβαση διαγωνισμών, παρατάσεων κ.ο.κ).

Οι εργολαβικοί εργάτες, καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, δουλεύουν αδιάλειπτα και πρέπει τουλάχιστον να πληρώνονται στην ώρα τους. Είναι προφανώς ο στοιχειώδης όρος για την επιβίωσή τους!

Διαβάστε ακόμη:

Στα όρια της εξάντλησης και όμως μεγάλο στήριγμα για το ΕΣΥ: Κραυγή αγωνίας από τους ειδικευόμενους γιατρούς

Αν. Ξανθός: Έρχεται το τέλος της ανασφάλειας των ανασφάλιστων - Αναδιοργάνωση και στις προμήθειες

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρή καταγγελία για εργολάβους καθαριότητας - Αιμορραγία στο ΕΣΥ & απλήρωτοι οι εργαζόμενοι