ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΟΝΟΠ: Πλήρης δικαίωση της Ομοσπονδίας σχετικά με το συνταξιοδοτικό

Για πλήρη δικαίωση της ΠαΣΟΝοΠ, καθώς το ΙΚΑ επιβεβαιώνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης του Νοσηλευτικού Προσωπικού κατά μια 5ετία νωρίτερα από το γενικό όριο των 67 ετών, κάνει λόγο η Ομοσπονδία.

ΠΑΣΟΝΟΠ: Πλήρης δικαίωση της Ομοσπονδίας σχετικά με το συνταξιοδοτικό

Ειδικότερα, σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών της ΠΑΣΟΝΟΠ, αναφορικά με την ένταξη του Νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ και στο ΠΕΔΥ, στο πλήρες καθεστώς των ΒΑΕ και στη συνταξιοδότηση κατά 5 χρόνια νωρίτερα από το γενικό όριο ηλικίας, η Ομοσπονδία κοινοποιεί σχετικά το υπ. Αριθμ. Α32/1187/1 – 16/02/2016 έγγραφο του Τμήματος Μητρώου & ΒΑΕ του ΙΚΑ.

Το παρόν εξεδόθη ύστερα από σχετική παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας στη Διοίκηση του ΙΚΑ, και συγκεκριμένα στο Διοικητή κο Δ. Καλαματιανό, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως η δυνατότητα του Νοσηλευτικού προσωπικού στη χρήση των ευνοϊκών διατάξεων που ο νομοθέτης προβλέπει για όσους υπάγονται σε καθεστώς ΒΑΕ, με την προϋπόθεση αλλαγής Ασφαλιστικού Φορέα από Δημόσιο, σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Επισημαίνεται, για μια ακόμη φορά, ότι η εν λόγω αλλαγή Ασφαλιστικού Φορέα:

- επιτυγχάνεται με την υποβολή σχετικής αίτησης του υπαλλήλου στα αρμόδια γραφεία προσωπικού των Νοσοκομείων/Υ.Πε. (Υπόδειγμα αίτησης στο www.pasonop.gr)

- ουδόλως επηρεάζει τις εργασιακές σχέσεις του Νοσηλευτικού προσωπικού και το καθεστώς της μονιμότητας.