ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ασφαλιστικό: Επείγουσα συνάντηση σήμερα στον ΠΦΣ με τους επιστημονικούς φορείς

Επείγουσα συνάντηση στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σήμερα στις 2 το μεσημέρι για το θέμα του ασφαλιστικού, έχουν οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων με πρωτοβουλία του ΠΦΣ. 

Ασφαλιστικό: Επείγουσα συνάντηση σήμερα στον ΠΦΣ με τους επιστημονικούς φορείς

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

- Οι υπέρογκες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι μετά το 1993

- Τα σημαντικά λάθη στα ποσά των εισφορών και

- Η έλλειψη οποιουδήποτε διακανονισμού στην πληρωμή των υπέρογκων εισφορών.

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, είναι η χάραξη κοινής πορείας δράσης όλων των δευτεροβαθμίων οργάνων που έχουν υποχρέωση να προασπίσουν τα δικαιώματα των μελών τους ειδικά στην περίοδο αυτή που υφίστανται τις επιπτώσεις της πολυετούς οικονομικής κρίσης.

Να θυμίσουμε ότι συνολικά οι επιστημονικοί φορείς έχουν απορρίψει το νομοσχέδιο, θεωρώντας ότι το παρόν προσχέδιο ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου. Αυτό επιβεβαιώνεται, μάλιστα, και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή. Επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.

Ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και επιφυλάσσονται, όταν θα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και μελέτες αναλογιστικές, να προβούν και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Οι φορείς, έχουν συναντηθεί επίσης και με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προκειμένου να της θέσουν ενδελεχώς το ζήτημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κων. Λουράντος έχει πολλές φορές τονίσει, ότι η ιδιαιτερότητα των φαρμακοποιών έγκειται στο ότι είναι αδύνατο να φοροδιαφύγουν και αυτό καθιστά άδικο το σύστημα σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα, πριν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε ακόμη:

Το ασφαλιστικό που ανάβει καθημερινά φωτιές και οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ στον ορίζοντα

Συνάντηση ΠΦΣ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης με «μενού» το Ασφαλιστικό & ζητήματα του κλάδου