ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκκληση ΙΣΑ να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες των ειδικευομένων γιατρών του 251 ΓΝΑ

Την αδήριτη ανάγκη να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες του πολιτικού προσωπικού των ειδικευομένων ιατρών του 251 ΓΝΑ, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Έκκληση ΙΣΑ να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες των ειδικευομένων γιατρών του 251 ΓΝΑ

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο ΙΣΑ, προς την διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και την οικονομική υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κοινοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διαμαρτυρία των ειδικευομένων του 251 ΓΝΑ, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες ειδικευόμενοι ιατροί του Νοσοκομείου, λόγω της καθυστέρησης πληρωμής των εφημεριών από Νοέμβριο του 2015, υπέβαλαν την από 29/2/2016 έγγραφη αναγγελία επίσχεσης εργασίας.

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, καλεί την διοίκηση του νοσοκομείου και το ΓΕΣ, «όπως άμεσα διευθετήσουν το σοβαρότατο αυτό ζήτημα επισπεύδοντας την διαδικασία αποπληρωμής των ως άνω δεδουλευμένων των ιατρών και όπως ομαλοποιήσετε τη διαδικασία εμπρόθεσμης καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Σε μια εποχή, όπου οι μισθοί των ιατρών του ΕΣΥ και των ειδικευόμενων έχουν φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, σε σύγκριση με άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου τους συγκεκριμένους μισθούς, δεν τους λαμβάνουν ούτε καν οι καθαρίστριες των Νοσοκομείων, είναι ανήκουστο οι ιατροί να παραμένουν συνεχώς απλήρωτοι. Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των μελών του και να στηρίζει τους συναδέλφους ιατρούς, που καθημερινά, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος».