ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόσφυγες: Ενιαίο Σύστημα Επιδημιολογικής επιτήρησης από το ΚΕΕΛΠΝΟ για όλα τα ιατρεία ΠΦΥ

Σύσκεψη με θέμα την επιδημιολογική παρακολούθηση στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και κατόπιν πρόσκλησης του Γ.Γ.Δ.Υ. κ. Ι Μπασκόζου.

Πρόσφυγες: Ενιαίο Σύστημα Επιδημιολογικής επιτήρησης από το ΚΕΕΛΠΝΟ για όλα τα ιατρεία ΠΦΥ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας – ΕΣΥ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να οργανωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ – και σε συντονισμό με το ΕΚΕΠΥ- Ενιαίο Σύστημα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, στο οποίο θα μετέχουν όλοι οι Φορείς που λειτουργούν ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Το σύστημα αυτό συνίσταται στην τακτική καταγραφή και δήλωση προς το ΚΕΕΛΠΟ, «καθορισμένων συνδρόμων» (συνδυασμών από συμπτώματα) με κοινό τρόπο δήλωσης.

giannopoulos BBB

Με επεξηγηματική Εγκύκλιο που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Υγείας, θα ορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες του Ενιαίου Συστήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Τέλος, λήφθηκε η απόφαση να ενισχυθεί το Σύστημα Νοσημάτων Υποχρεωτικής Δήλωσης προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, από όλα τα Νοσοκομεία που βρίσκονται σε περιοχές με Δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, καθώς επίσης και το ΚΕΕΛΠΝΟ να αναλάβει την έκδοση εκθέσεων επιδημιολογικής κατάστασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός είναι ο υγειονομικός σχεδιασμός για τους πρόσφυγες σε όλη την χώρα από το ΕΚΕΠΥ

Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου το Συντονιστικό Όργανο για τους πρόσφυγες με νέα δεδομένα

«Όλοι Μαζί Μπορούμε»: Δράση από ΙΣΑ και Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους πρόσφυγες