ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παράτυπες και κάθε άλλο παρά αξιοκρατικές μετακινήσεις και αποσπάσεις στο ΕΚΑΒ

Δεν οδηγείται μόνο η Δημοκρατία στο απόσπασμα, αλλά ενίοτε και η Υγεία και ειδικά το τελευταίο διάστημα τα πράγματα δείχνουν πως οι υγειονομικοί Οργανισμοί έχουν πάρει την κατιούσα, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σφυρίζει αδιάφορα.

Παράτυπες και κάθε άλλο παρά αξιοκρατικές μετακινήσεις και αποσπάσεις στο ΕΚΑΒ

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται μετατάξεις και αποσπάσεις στο ΕΚΑΒ χωρίς την τήρηση των νόμιμων και προβλεπόμενων διαδικασιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράτυπες μετακινήσεις, αλλά και αποδυνάμωση του προσωπικού, διασωστών και διοικητικών.

«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί με Υπουργικές αποφάσεις να γίνονται μετατάξεις και αποσπάσεις εργαζομένων του ΕΚΑΒ σε άλλες υπηρεσίες αποδυναμώνοντας τον Οργανισμό από διασώστες και διοικητικό προσωπικό χωρίς να τηρείται καμία διαδικασία αξιοκρατίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Όπως επισημαίνεται από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, παρόλο που στο ΕΚΑΒ υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει είτε από ΑΕΙ είτε από ΤΕΙ και έχουν κάνει αίτηση για μετάταξη, το Υπουργείο χωρίς να λάβει υπόψη τα παραπάνω αιτήματα, επιλεκτικά μετατάσσει-αποσπά υπαλλήλους με Υπουργικές αποφάσεις.

Εάν είναι έτσι τα πράγματα, τότε θα πρέπει να λογοδοτήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στην εξουσία με το σύνθημα της διαφάνειας και του τέλους της διαφθοράς. Τι συνέβη τώρα, τα ξεχάσαμε όλα;

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΑΒ: Παραλαβή του 1ου από τα 90 νέα ασθενοφόρα