ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μπαργιώτας: Να δώσει εξηγήσεις στην Βουλή ο Πολάκης - Αρκετά τα καμώματά του ...

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές του Ποταμιού, κ.κ. Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπης), ζητούν την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να κληθεί ο κ. Πολάκης να δώσει απαντήσεις στη Βουλή σχετικά με τις καταγγελίες για παρέμβαση σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μπαργιώτας: Να δώσει εξηγήσεις στην Βουλή ο Πολάκης - Αρκετά τα καμώματά του ...

Στο από 19/04/2016 δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας παραδέχεται με παρρησία ότι «πείραξε» τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται ούτε τον θεσμικό του ρόλο ούτε τα όρια των αρμοδιοτήτων του, πράγμα που εξηγεί ενδεχομένως και την εν γένει συμπεριφορά του, τονίζει ο κ. Μπαργιώτας στην επιστολή του και συνεχίζει:

«Αν είναι αλήθεια ότι υπήρχαν λάθη στην κατάταξη της επιτροπής κρίσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, όφειλε να αναπέμψει την εισήγηση στην αρμόδια επιτροπή και να ζητήσει, αν έκρινε πως υπήρξε δόλος, διερεύνηση της υπόθεσης. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούται να υποκαθιστά επιτροπές, όργανα ή τη δικαιοσύνη. Η συμπεριφορά του συνιστά κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Η παραδοχή της πράξης με τέτοιες δικαιολογίες συνιστά μια πολύ ανησυχητική ένδειξη άγνοιας των βασικών αρχών λειτουργίας του πολιτεύματος. Ή έμπρακτη περιφρόνησή του.

Με την παραδοχή αυτή μάλιστα τορπιλίζει συνολικά το διαγωνισμό. Κανένα δικαστήριο δεν θα δεχθεί ως νόμιμες τέτοιες επιλογές. Βέβαια, ο κ Πολάκης ενδέχεται να νομίζει πως είναι υπεράνω του νόμου. Εκατόν πενήντα κλίνες ΜΕΘ έμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδημίας της γρίπης με ολέθρια αποτελέσματα, για να ετοιμάσει ο Υπουργός τους διορισμούς στα μέτρα του. Με τα καμώματά του θα παραμείνουν προφανώς κλειστές για περισσότερο χρόνο.

Μπορεί τα διπλά βιβλία, οι αυθαίρετες κατασκευές προβλητών και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τα πλοία στο δήμο Σφακίων να θεωρήθηκαν χαριτωμένες γραφικότητες από τον Πρωθυπουργό, όταν διόρισε τον κ Πολάκη Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας. Όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο κ Πολάκης εκθέτει την κυβέρνηση πολλαπλώς λόγω και έργω. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που ο ίδιος αδυνατεί να συναισθανθεί. Αρκετά».

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Προς: τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Εμμανουήλ-Νικόλαο Μανιό

Θέμα: Αίτημα για σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων σε ειδική συνεδρίαση σχετικά με καταγγελίες για πολιτική παρέμβαση σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Μετά τις σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και την έμμεση παραδοχή (δελτίο τύπου, 19/04/2016) ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στη λίστα των επιτυχόντων ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρακαλούμε να συγκληθεί άμεσα η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σε ειδική συνεδρίαση προκειμένου να προσέλθει ο Αναπληρωτής Υπουργός να δώσει διευκρινίσεις. Πρόκειται για μείζον ζήτημα με σοβαρότατες νομικές, ηθικές και πολιτικές προεκτάσεις που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης εντός του Κοινοβουλίου.

Με εκτίμηση,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ - ΡΟΔΟΠΗΣ

Διαβάστε ακόμη:

Προσλήψεις σε ΜΕΘ: Το υπ. Υγείας επικαλείται λάθη του ΚΕΕΛΠΝΟ και καλεί οποιονδήποτε να διασταυρώσει τα στοιχεία

Προσλήψεις σε ΜΕΘ: Θυμικό και έλλειψη ψυχραιμίας μπλοκάρουν έναν σημαντικό διαγωνισμό