ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΕΘ: Νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την Μ. Τρίτη, συνεχίζεται κανονικά η αξιολόγηση των φακέλων

Την ερχόμενη Τρίτη Μ. Τρίτη για την ακρίβεια, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να συνεχίσει το έργο της αξιολόγησης των φακέλων των γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις κλίνες ΜΕΘ.

ΜΕΘ: Νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την Μ. Τρίτη, συνεχίζεται κανονικά η αξιολόγηση των φακέλων

Το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως όλα δείχνουν συνεχίζει το έργο της αξιολόγησης, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει – γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για ένα δικό της θέμα, μάλιστα.

Χθες για παράδειγμα, ήταν μία ακόμη δύσκολη ημέρα σε όλη αυτή την διαδικασία της αξιολόγησης, με την ξαφνική είσοδο ( ή επίσκεψη πιο κομψά εάν θέλετε) του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την ώρα μάλιστα που συνεδρίαζε το ΔΣ. Πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν απαράδεκτη την επίσκεψη ή παράτυπη, ενώ άλλοι επεσήμαναν ότι ο υπουργός, ή ο αναπληρωτής, έχει δικαίωμα να το πράξει, καθώς είναι ο εποπτεύων φορέας του Κέντρου.

Λίγο αργότερα, το γραφείο του κ. Παύλου Πολάκη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τόνιζε ότι «άμεσα αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων επί του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης των γιατρών, ώστε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό.οι κλίνες ΜΕΘ.

Τι σημαίνει αυτό πολύ απλά και με την κοινή λογική; με δύο λόγια ότι εμπιστεύεται το έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ και πως το ΔΣ του φορέα, συνεχίζει κανονικά την διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων. Εάν δεν ήταν έτσι, ποιός ο λόγος για να εκδώσει η ηγεσία την ανακοίνωση.

Βεβαίως προηγήθηκαν να σημειώσουμε δυο ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας στις οποίες το ΚΕΕΛΠΝΟ στοχοποιούνταν ξεκάθαρα, αφού γινόταν λόγος για λάθη που έχει πραγματοποιήσει στην αξιολόγηση. Εάν είναι έτσι όντως τα πράγματα, γιατί το υπουργείο Υγείας στην έναρξη της διαδικασίας, δεν έδωσε σαφείς Οδηγίες προς το ΚΕΕΛΠΝΟ πώς να υλοποιήσει το έργο αυτό και γιατί συνεχίζει με ανακοινώσεις του να το υποτιμά; Και για να είμαστε αντικειμενικοί, είναι προς τιμήν της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που δεν έχει απαντήσει, ή δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, σε ένα ζήτημα τόσο μείζον την ώρα που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Για να μην αναφερθούμε στο ρεπορτάζ του διαδικτυακού Βήματος την Κυριακή, το οποίο ανέφερε, ότι τελικά στέλεχος – μετακλητή υπάλληλος για την ακρίβεια- του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, «πείραξε» τις λίστες με τις αιτήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται ηθικά για την ίδια αλλά και για την ηγεσία.

Εν κατακλείδι, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, την απόλυτη ευθύνη στο σοβαρό αυτό ζήτημα την έχει η πλευρά του υπουργείου Υγείας και είναι πράγματι άδικο την ώρα που η υγεία «διψά» για στελέχωση και την ώρα που άνθρωποι έχασαν την ζωή τους αναμένοντας στην ουρά για μία κλίνη ΜΕΘ εφέτος τον χειμώνα, να κυριαρχεί σύγχυση και να κινδυνεύει να ακυρωθεί ένας τόσο σημαντικός για την δημόσια υγεία διαγωνισμός.

Το ξαναγράψαμε από το βήμα αυτό, ότι απαιτείται σοβαρότητα και νηφαλιότητα γιατί κανείς δεν περισσεύει στον καθημερινό αγώνα και κάθε βήμα στην υγεία που γίνεται, είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να σταθεί στα πόδια του το ΕΣΥ που πνέει τα λοίσθια.

Διαβάστε ακόμη:

Τι είπε ο Πολάκης στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ: Στελεχώνονται άμεσα οι ΜΕΘ

Προσλήψεις σε ΜΕΘ: Θυμικό και έλλειψη ψυχραιμίας μπλοκάρουν έναν σημαντικό διαγωνισμό